Πολιτικη & Οικονομια

Τα Τweets του Forrest Gump 316

(Μέλος του συλλόγου για την ασφαλέστερη τοποθέτηση της κομμένης τομάτας στα σάντουιτς)

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 316
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8707-19894.jpg

●Άσχετο, αλλά αν «νανοτεχνολογία» ονομάζεται η τεχνολογία που ασχολείται με την κατασκευή συσκευών πολύ μικρής κλίμακας, τότε πώς πρέπει να ονομάζεται η κατασκευή συσκευών υψηλής τεχνολογίας για νάνους; 

● Δεδομένο 1ο: Η επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα σκανδαλώδες στην υπόθεση Βατοπεδίου. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι το Δημόσιο ωφελήθηκε.

● Δεδομένο 2ο: Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν μπλεχτεί με το Βατοπέδιο, αντί να συνωστίζονται για να αποδείξουν τη συμμετοχή τους σε αυτή την ιστορία (που σύμφωνα με το κόμμα τους ωφέλησε το Δημόσιο), ακολουθούν την τακτική «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν φοράω παντελόνια».

● Συμπέρασμα: Όσο πιο πονηρό θεωρεί τον εαυτό του ένας στριμωγμένος ηλίθιος, τόσο μεγαλύτερη κωμωδία παράγει. 

● Κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί ξαφνικά, όλες ανεξαιρέτως οι γυναίκες άρχισαν να μας υποδεικνύουν κάποια Ελένη Φουρέιρα, ως γυναίκας που ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να μας αρέσει.

● Ναι, το παράδοξο είναι πως η Ελένη Φουρέιρα ανήκει στην κατηγορία των μινιμαλιστικά ντυμένων τραγουδιστριών, που συνηθίζουν να ποζάρουν σα να ψάχνουν γονατιστές το φακό επαφής τους που έπεσε στο πάτωμα.

● Και ναι, η υπόδειξη γίνεται από γυναίκες που επέμεναν να μας τα ζαλίζουν με το “class”.

● Οπότε σίγουρα κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Διότι είναι προφανές ότι κάπου αποσκοπούν.

● Δηλαδή είτε προσπαθούν να μας τραβήξουν την προσοχή από κάτι άλλο, ή κάτι ακόμα χειρότερο: ανακάλυψαν ότι ο καλύτερος τρόπος να ανταγωνιστείς μια μινιμαλιστικά ντυμένη  τραγουδίστρια που συνήθως ποζάρει σα να ψάχνει γονατιστή το φακό επαφής της που έπεσε στο πάτωμα, είναι να τη «νομιμοποιήσεις». Διότι της αφαιρείς έτσι όλη τη «γεύση».

● Μέμο προς χειροκροτητές Κώστα Καραμανλή: Η ευχαρίστηση που παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός από τα μανιακά χειροκροτήματα των κομματόσκυλων είναι ευθέως ανάλογη με την τσαντίλα που προκαλείται σε όλους τους υπόλοιπους ψηφοφόρους.

● Πρώτον, διότι για να σε χειροκροτούν τα κομματόσκυλα σίγουρα κάποιο όφελος είχαν από εσένα, πράγμα που σε καθιστά αυτομάτως ύποπτο.

● Δεύτερον διότι έτσι επιβεβαιώνεται το αξίωμα σύμφωνα με το οποίο «ο έξυπνος το παραδέχεται, ο μέτριος δικαιολογείται και ο ηλίθιος επιμένει».

● Και τρίτον διότι, όπως έχουμε ήδη πει, όσο πιο πονηρό θεωρεί τον εαυτό του ένας στριμωγμένος ηλίθιος, τόσο μεγαλύτερη κωμωδία παράγει.

● Και μια ο λόγος περί κωμωδίας, το να ισχυρίζεσαι ότι έχεις σχέδιο ανώδυνης εξόδου από την κρίση, μόλις 11 μήνες αφότου είχες την ευκαιρία να το εφαρμόσεις, δεν σε κάνει αδικημένη ιδιοφυΐα.

● Σε κάνει άλλον έναν απελπισμένο που βασίζεται στην καλοσύνη των ξένων.

● Και όταν λέμε «ξένων», εννοούμε των δημοσιογράφων. Που θα προσπαθήσουν να σε πάρουν στα σοβαρά, ερήμην των υπόλοιπων τηλεθεατών και της κοινής λογικής.

● Διότι αν δεν σε πάρουν στα σοβαρά, θα είναι σα να παραδέχονται ότι πρέπει να κάνουν άλλη δουλειά και αυτοί. 

● «Πόθεν έσχες»: η απόδειξη ότι κανένα πρόβλημα δεν είναι τόσο επείγον ώστε να μη μας αφήνει περιθώριο για λίγο κουτσομπολιό ακόμα.  

Πιο απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Υπεύθυνος ζωντανού κοινού της εκπομπής «Αξίζει να το ζεις»

nikos.zachariadis@gmail.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ