- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απόψε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην παράνομη εισβολή και κατοχή 1/3 εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία
Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (22:00), με την οποία ολοκληρώνει την πενθήμερη παρουσία του στη Νέα Υόρκη θα εστιάσει στις γεωπολιτικές προκλήσεις που εμφανίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε τέσσερα θέματα: Μέση Ανατολή, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό και Δυτικά Βαλκάνια.
Αγκάθι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το Κυπριακό
Ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη βελτίωση των σχέσεων με την Άγκυρα και στο παράθυρο ευκαιρίας που ανοίγεται για τη διευθέτηση θαλασσίων ζωνών και υφαλοκρηπίδας. Οι δύο ηγέτες έχουν δώσει σχετική εντολή στους ΥΠΕΞ προκειμένου να διερευνήσουν κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να ξεκινήσει τέτοια συζήτηση.
Αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών παραμένει όπως είναι αναμενόμενο το Κυπριακό. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. Την Τρίτη 24/9 ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε από τη ΓΣ του ΟΗΕ τη διακηρυγμένη θέση της Άγκυρας περί αναγνώριση κυριαρχικής ισότητας του ψευδοκράτους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στην παράνομη εισβολή και κατοχή 1/3 εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη στήριξη της Ελλάδας στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μία διεθνή προσωπικότητα, καθώς και στην στήριξη της Αθήνας όσον αφορά στην επανεκκίνηση των συνομιλιών.
Επίσης θα αναφερθεί στις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη να επανεκκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες, ενώ θα εκπέμψει το μήνυμα ότι δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή λύση δύο κρατών.
Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στις εξελίξεις στη Μέση ανατολή, υπό το πρίσμα του κινδύνου να παρασυρθεί η διεθνής κοινότητα στο φάσμα ενός ευρύτερου πολέμου και θα επαναλάβει την ανάγκη να επιτευχθεί εκεχειρία, να επιστρέψουν οι όμηροι και να υπάρξει πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.