- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: «Βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελικά γίνονται»
«Η μάχη για τη φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: «Βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελικά γίνονται»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του, τόνισε ότι η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μητσοτάκης: Οι πόροι που εξοικονομούνται κατευθύνονται σε τομείς ζωτικής σημασίας
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής συναλλαγών myDATA και η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία συμβάλλουν τόσο στην πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και στην ενίσχυση της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μόνο για το 2022, οι μεταρρυθμίσεις αυτές οδήγησαν σε ένα επιπλέον κέρδος για το Δημόσιο της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή η μάχη για τη φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί παράλληλα μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξοικονομούνται κατευθύνονται σε τομείς ζωτικής σημασίας όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλεια και η Εθνική Άμυνα. Με τα συγκεκριμένα μέτρα, η κυβέρνηση επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρονται και εξασφαλίζοντας καλύτερη οικονομική διαχείριση.
«Κι όμως, βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως «στην Ελλάδα δεν γίνονται», τελικά γίνονται! Το αποδεικνύει η τελευταία έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν, ήδη, κατά 50%. Με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των «27».
Να, λοιπόν, που μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι μόνο επιλογές που διευκολύνουν κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες. Αλλά και τομές που μεταφράζονται σε κεφάλαια υπέρ της κοινωνίας. Μόνο για το 2022 το κέρδος αυτό υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ!
Τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα ώθηση στην κυβέρνηση να επιμείνει στη δύσκολη μάχη της φορολογικής δικαιοσύνης. Μία κατεξοχήν μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξασφαλίζονται κατευθύνονται στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια και στην Εθνική Άμυνα. Σε τομείς κρίσιμους, που αφορούν όλους.
Η ζωή δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μία καλύτερη ζωή. Συνεχίζουμε!».
Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.