Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου: Ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να είναι σοσιαλδημοκράτης

Τι είπε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές συνεργασίες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Διαμαντοπούλου: Ο επόμενος πρωθυπουργός μπορεί να είναι σοσιαλδημοκράτης © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Άννα Διαμαντοπούλου: Περιοδεία της υποψήφιας προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα

Η Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίασε στην περιοδεία της στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα «το όραμα, το σχέδιο αλλά και τις προγραμματικές κατευθύνσεις για μια Ελλάδα που θέλει να είναι μπροστά από τις εξελίξεις, μια Ελλάδα που μπορεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Η Άννα Διαμαντοπούλου μίλησε μπροστά σε πολίτες, βουλευτές και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της, με αφορμή και τη μεγάλη καταστροφή που υπέστη η Θεσσαλία, αναφέρθηκε στο μοντέλο της παραγωγικής Ελλάδας, σημειώνοντας πως «υπάρχουν πολλές ευθύνες, η πιο σημαντική είναι ότι στον αγροτικό τομέα, οι πολιτικές μας είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Αυτά που κάναμε πριν από 30 χρόνια, τα κάνουμε και σήμερα».

Πρότεινε μια διαφορετική προσέγγιση αναφορικά με την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών επισημαίνοντας πως «η Θεσσαλία πρέπει να αποτελέσει ένα πιλοτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπλασης και αναδιάρθρωσης μιας περιοχής πληγείσας από φαινόμενα κλιματικής κρίσης» ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα με fast track διαδικασίες, όπως στο πρότυπο των ολυμπιακών έργων.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανέλυσε τη σοσιαλδημοκρατική της πρόταση

Αναφερόμενη στις εσωκομματικές διαδικασίες, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέλυσε τη σοσιαλδημοκρατική της πρόταση. «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που ανήκει στον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας. Ιστορικά έχει ενσωματώσει τις δυνάμεις της Αριστεράς και τις δυνάμεις του Κέντρου. Το ΠΑΣΟΚ υπήρξε πάντοτε από μόνο του η μεγάλη Κεντροαριστερά στη χώρα. Αυτό θα κάνουμε και σήμερα» ανέφερε και «έκλεισε την πόρτα» του Κινήματος στα σενάρια πολιτικών συνεργασιών: «Όχι στις συνιστώσες, όχι στις συμπράξεις. Ένα ΠΑΣΟΚ αυτόνομο και δυνατό που θα πάει μόνο του στις εκλογές. Αυτό που θέλουμε όλοι….Ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, μπορούμε μόνοι μας να πετύχουμε τον στόχο να είμαστε πρώτο κόμμα στις εκλογές. Και μπορούμε να είμαστε». Αναφέρθηκε όμως και σε όλες εκείνες τις παθογένειες που λειτούργησαν ως βαρίδι για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «όχι ένα κόμμα που λειτουργεί με παρέες» και σημείωσε: [Θέλουμε] «ένα κόμμα που ανήκει στην κοινωνία. Έχουμε μεγάλη εμπειρία. Να μπορείς να έχεις τη συμμετοχή των πάντων. Ένα τέτοιο κόμμα θέλουμε ξανά».

Η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε το προφίλ του νέου ηγέτη, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν ψηφίζουμε απλά για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Θα ψηφίσουμε για τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας. Και αυτός μπορεί να είναι σοσιαλδημοκράτης».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα
Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα

«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών
Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY