- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ομόφωνα ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα
Για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη
Έλενα Ακρίτα: Ομόφωνα ψηφίστηκε η άρση ασυλίας της - Για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη
Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε ομόφωνα την άρση ασυλίας της Έλενας Ακρίτα – με 264 ψήφους σε σύνολο 264 ψηφισάντων βουλευτών - για την υπόθεση της μήνυσης της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση μετά από ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργού.
Η Έλενα Ακρίτα ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγή προκειμένου να απαντηθεί πως το γραφείο του πρωθυπουργού απάντησε για λογαριασμό μιας ιδιώτη, που είναι η κα Γκραμπόφσκι ενώ δήλωσε ότι θα επιχειρηθεί να βρεθεί τρόπος ώστε η αγωγή αυτή να μην επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο.
«Η κυρία Γκαμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει αν είναι ιδιώτης ή αν είναι πολιτικό πρόσωπο. Αν είναι ιδιώτης τότε την ανακοίνωση ότι θα στραφεί δικαστικά εναντίον μου οφείλει να την κάνει ο δικηγόρος που την εκπροσωπεί ενώ την έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού για μία ιδιώτη. Πώς γίνεται αυτό;» είπε.
Ακολούθως, χρησιμοποίησε τον στίχο από την Αντιγόνη του Σοφοκλή «το θράσος γεννάει τυράννους» ενώ καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «ενώ είχε δηλώσει ότι θα παραστεί στο δικαστήριο ως μάρτυρας, εν τέλει στέλνει τον κ. Βορίδη». Τέλος, ανέφερε ότι αυτό που εκανε με την ανάρτησή της ήταν «να καταδείξει πως κάποτε πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια το “πόθεν” κι όχι μόνο το “έσχες”».
Από την πλευρά της κυβέρνησης, στην Έλενα Ακρίτα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης:
«Είναι υποκρισία να προσπαθεί να έχει δήθεν πολιτικό όφελος κάνοντας επίθεση στην σύζυγο του πρωθυπουργού, διότι ως πολιτικοί – κι αυτό θα πει πολιτική αντιπαράθεση, μπορούμε να αλληλοσυγκρουόμαστε χωρίς όμως να εμπλέκουμε τις οικογένειες. Προφανέστατα και η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δικαίωμα να ασκήσει έννομα μέσα όταν προσβάλλεται και προφανέστατα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αν κρίνει ότι μπορεί να είναι ή να μην είναι μάρτυρας είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Συνεπώς ας μείνει η πολιτική αντιπαράθεση σε αυτό το επίπεδο. Θα κληθεί προφανώς από τον φυσικό της δικαστή η κυρία Ακρίτα για πράγματα, τα οποία έχουν ήδη αποφανθεί τα όργανα. Δικαίωμά της να πει κάτι, δικαίωμα όμως κι αυτού που θίγεται να πάει στα δικαστήρια. Ας μην μεταφέρουμε ιδιωτικές αντιδικίες στο Κοινοβούλιο, που δεν είναι δικαστήριο, για να έχουμε πολιτικό όφελος».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.