- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Κεραμέως: Κάτω από το 10% η ανεργία, με επιβεβαιωμένα στοιχεία τριμήνου
Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το Β' τρίμηνο του 2024
Ν. Κεραμέως: Κάτω από το 10% η ανεργία, με επιβεβαιωμένα στοιχεία τριμήνου - Έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για το Β' τρίμηνο του 2024
Υποχώρηση της ανεργίας αποτυπώνει με σαφήνεια η έρευνα απασχόλησης εργατικού δυναμικού για το Β΄ τρίμηνο του 2024, της ΕΛΣΤΑΤ όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με επιβεβαιωμένα στοιχεία τριμήνου, για πρώτη φορά από το 2009, δείχνοντας ότι η ανεργία έχει πέσει σε ποσοστό κάτω από το 10%.
«Επιβεβαιώνεται με αυτό τον τρόπο, στο ακέραιο, η πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση στον τομέα της απασχόλησης, καθώς σε σύγκριση με το Β΄ τρίμηνο του 2019 έχει επιτευχθεί μείωση της ανεργίας κατά 7,1 ποσοστιαίες μονάδες», όπως δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως.
«Η έρευνα απασχόλησης εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει ότι η επίμονη προσπάθεια που καταβάλει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 για την καταπολέμηση της ανεργίας, αποφέρει καρπούς. Για πρώτη φορά τα τελευταία 15 χρόνια, με επιβεβαιωμένα στοιχεία τριμήνου, η ανεργία υποχωρεί κάτω από το 10%. Δεν χωρεί καμία επανάπαυση. Έχουμε πλέον εισέλθει στον σκληρό πυρήνα της ανεργίας. Θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης των γυναικών, των νέων, των ατόμων με αναπηρία και των συνταξιούχων», τόνισε η Υπουργός.
Αναλυτικά, κατά το Β' τρίμηνο του 2024:
- Ο αριθμός των απασχολουμένων ανήλθε σε 4.327.825 άτομα παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,7%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αύξηση κατά 2,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
- Ο αριθμός των ανέργων ανήλθε σε 467.619 άτομα, παρουσιάζοντας μείωση κατά 18,6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μείωση κατά 12,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Το ποσοστό ανεργίας το Β' τρίμηνο 2024 ανήλθε σε 9,8%. Το ποσοστό ανεργίας κατά το προηγούμενο τρίμηνο (Α’ 2024) ήταν 12,1% και κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (Β' 2023) ήταν 11,2%.
- Τα άτομα που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό, ή «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 4.225.028. Ειδικότερα, τα άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού κάτω των 75 ετών, ανήλθαν σε 2.994.624. Το ποσοστό τους μειώθηκε κατά 1,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Eλευθερίας επανέλαβε ότι εκείνη γνώριζε την Καλλιόπη Σεμερτζίδου
Tι αναφέρει ο δικηγόρος της μετά την κράτηση της σε αστυνομικό τμήμα
«Τα θεωρώ και μέσο προστασίας» ανέφερε μεταξύ άλλων
«Ανάσα» στην αγορά ακινήτων και στους φορολογούμενους
Προσωποποιημένες υπηρεσίες και ασφαλής επικοινωνία πολίτη–Δημοσίου
Η ποιότητα μιας δημοκρατίας δεν κρίνεται μόνο από τις προθέσεις των κυβερνώντων, αλλά κυρίως από την ανθεκτικότητα των θεσμών της.
H πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνείται κατηγορηματική ότι υπήρξε εργαζόμενη του κόμματος
Τι αναφέρει η συγγραφέας του βιβλίου «Μάτι, 23 Ιουλίου 2018»
Η απάντηση του Σταύρου Παπασταύρου
Νέα στρατηγική με αιχμή την τεχνολογία, τις κάμερες και τις παρεμβάσεις στις υποδομές
«Μόνο εμείς έχουμε σχέδιο, ενημερωθείτε για το έργο μας και να το υπερασπίζεστε»
Η νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αλλάζει τους όρους της συζήτησης: η ρύπανση από πλαστικό δεν είναι περιβαλλοντικό ζήτημα. Είναι οικονομικό.
Αφρομή η ανάρτηση της ΕΛΑΣ για τα χρέη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
«Αναβαθμίζουμε ένα κρίσιμο τμήμα του οδικού δικτύου», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής
«Το νομοσχέδιο διατηρεί τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και ενισχύει τον ρόλο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ»
Πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο για τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου στη ΔΕΘ
Για παραποίηση των λεγομένων της κάνει λόγο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Μπαίνει τέλος σε μια εκκρεμότητα 23 ετών με τη σταδιακή αδειοδότηση ανά περιφέρεια
Η Βουλιαγμένη δεν ανήκει πια στους κατοίκους της. Ανήκει ολοένα και περισσότερο σε μια παγκόσμια αγορά ακινήτων, όπου η αξία της γης μετρά περισσότερο από την αξία της κοινότητας.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.