- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας - Θα γίνουν σε δύο επίπεδα
Θα γίνουν σε δύο επίπεδα
Κεραμέως: Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας - Θα γίνουν σε δύο επίπεδα
Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με τις νέες πολιτικές που έχουν στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης σε νέους, γυναίκες, ΑμεΑ, συνταξιούχους. Πρόσθεσε, δε, ότι έχουν δηλωθεί πάνω από 160.000 συνταξιούχοι που εργάζονται.
Ακολούθως, η Νίκη Κεραμέως εκτίμησε ότι «το μέτρο πήγε καλά καθώς έχει καταργηθεί η κράτηση κατά 30% στη σύνταξη όσων εργάζονταν. Την τελευταία 5ετία έχουμε 500.000 περισσότερους εργαζόμενους».
Ως προς τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας, η υπουργός ξεκαθάρισε ότι «το μέτρο που είναι το ίδιο από το 1950 θα αλλάξει καθώς μέχρι τώρα είναι το ίδιο είτε δουλεύεις 40 είτε 10 ώρες την εβδομάδα».
Σύμφωνα με την ίδια, οι αλλαγές αυτές θα γίνουν «σε δύο επίπεδα. Το πρώτο θα αφορά, την αλλαγή στο ποσό ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας».
Αναφορικά με την δεύτερη αλλαγή, είναι πως το επίδομα θα γίνει εμπροσθοβαρές. «Τους πρώτους μήνες θα είναι περισσότερο και τους επόμενους θα μειώνεται ώστε να παρακινήσει τους ανέργους να βγουν στην αγορά εργασίας. Αυτοί είναι δύο βασικοί άξονες τους νέου επιδόματος ανεργίας που επεξεργαζόμαστε» τόνισε η υπουργός Εργασίας προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα θα είναι πιλοτικό ενώ ακόμα δεν έχει καθοριστεί πότε θα ξεκινήσει». Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι αλλαγές θα αφορούν αυτούς που θα λάβουν επίδομα και όχι τους ανέργους που το λαμβάνουν ήδη.
Τι θα συμβεί με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και τα ΚΕΠΑ
Ακόμα ένας στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι η επέκταση της ψηφιακής κάρτας σε τουρισμό και εστίαση προκειμένου ο εργαζόμενος να πληρώνεται για τις ώρες που δουλεύει.
Τέλος, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας στα ΚΕΠΑ έγιναν δύο αλλαγές. Η πρώτη αφορά τους αναπήρους που θα εξετάζονται άπαξ για αναστρέψιμες παθήσεις και η δεύτερη την πρόσληψη περισσότερων από 700 γιατρών στα κέντρα για την άμεση εξυπηρέτηση των αναπήρων.
Τέλος για τις συντάξεις είπε ότι ο χρόνος έκδοσης έχει αυξηθεί στις 1.000 την ημέρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.