- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αλέξης Χαρίτσης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως»
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Αριστεράς με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο
Αλέξης Χαρίτσης: «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως»
Ο Πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης επισκέφτηκε το Χαλάνδρι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο ο οποίος τον ενημέρωσε για τις καταστροφές από την πυρκαγιά.
Μετά την συνάντηση ο Χαρίτσης δήλωσε:
«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον τόπο της καταστροφής για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί. Αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης. Αυτό που έχει συμβεί είναι πραγματικά αδιανόητο. Είναι πρωτοφανές και είναι εξοργιστικό. Μια πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από το Βαρνάβα έκαψε σπίτια εδώ, στο Χαλάνδρι, 40 χιλιόμετρα μακριά.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την καταστροφή. Μια κυβέρνηση η οποία εδώ και πέντε χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, χωρίς μνημόνια, χωρίς δημοσιονομικούς περιορισμούς, έχει αφήσει τη χώρα αθωράκιστη και έχει μετατρέψει ακόμα και την πρωτεύουσα, την Αθήνα, σε ανοχύρωτη πόλη. Χωρίς δημόσιες επενδύσεις σε βασικές υποδομές, με την πυροσβεστική υποστελεχομένη και με απορρόφηση μόλις 1% στους σχετικούς πόρους για την πολιτική προστασία από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μόλις 1%. Κάτι το οποίο έχουμε επισημάνει και έχουμε καταγγείλει εδώ και δύο σχεδόν μήνες στη Βουλή χωρίς να πάρουμε απάντηση από την κυβέρνηση.
Το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη έχει καταρρεύσει πλήρως.
Όσο για τον αρμόδιο υπουργό, τον κ. Κικίλια, αντί να πανηγυρίζει και να αυτοθαυμάζεται προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να τον έχει αποπέμψει».
Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον τόπο της καταστροφής για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί. Αλλά και στους εκατοντάδες εθελοντές που συνέδραμαν στο έργο της κατάσβεσης. Αυτό που έχει συμβεί είναι πραγματικά αδιανόητο. Είναι πρωτοφανές και είναι… pic.twitter.com/y3Hpg2gvzc
— Αλέξης Χαρίτσης (@alexischaritsis) August 13, 2024
Νέα Αριστερά: «Να παραιτηθεί ο Κικίλιας»
Νωρίτερα το κόμμα της Νέας Αριστεράς εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία ανέφερε:
«Αφού ο κύριος Μητσοτάκης δεν τον αποπέμπει, ο κύριος Κικίλιας ας σταματήσει να προκαλεί, έστω και τώρα να επιδείξει αξιοπρέπεια και ενσυναίσθηση και να παραιτηθεί.
Μέσα σε δύο ημέρες μια φωτιά που ξεκίνησε από το Βαρνάβα και έφτασε στο Χαλάνδρι να καίει πολυκατοικίες, 100.000 στρέμματα καμμένα, μια γυναίκα νεκρή μέσα στον αστικό ιστό, ανυπολόγιστη περιβαλλοντική καταστροφή και απανθρακωμένα ζώα.
Ο υπουργός των επικοινωνιακών σόου και απόλυτης ανικανότητας Βασίλης Κικίλιας είχε σήμερα το θράσος να μας πει ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα και ότι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού διέσωσε 45 περιοχές!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Άσενμπρενερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.