- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε διυπουργική σύσκεψη, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένονται
Κίνδυνοι ακόμα και για mega fires
Ο Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε διυπουργική σύσκεψη, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που αναμένονται
Διυπουργική-συντονιστική σύσκεψη συγκάλεσε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν αύριο και τις επόμενες ημέρες. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.
Οι πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι που θα πνέουν ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ξηρασία θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για εκδήλωση επικίνδυνων πυρκαγιών, ακόμα και mega fires.
Για αυτό το λόγο στη σύσκεψη αποφασίστηκαν:
- Το Πυροσβεστικό Σώμα θα είναι σε κατάσταση συναγερμού με γενική επιφυλακή και διασπορά των επίγειων και ενάεριων δυνάμεων.
- Στις περιοχές πολύ υψηλής επικινδυνότητας τα δάση, τα άλση και τα πάρκα θα είναι κλειστά με αποφάσεις των Περιφερειών και των Δήμων. Οι είσοδοι θα φυλάσσονται από στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.
- Η ΕΛΑΣ θα πραγματοποιεί αυξημένες περιπολίες στα δάση και θα είναι σε απόλυτη εγρήγορση για απομακρύνσεις πολιτών σε ασφαλή σημεία αν χρειαστεί.
- Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν αυξημένα περίπολα σε δασικές εκτάσεις και ορεινούς όγκους, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και τα μηχανήματα έργου, προκειμένου να επιχειρήσουν άμεσα για διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών εφόσον χρειαστεί.
- Σε αυξημένη ετοιμότητα το Λιμενικό.
- Σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών και των Δήμων (μηχανήματα έργου, υδροφόρες, εθελοντικές ομάδες), καθώς και η Δασική Υπηρεσία.
- Επίσης σε αυξημένη ετοιμότητα οι ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ, το ΕΚΑΒ, οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Καμία έννομη συνέπεια από την επικύρωσή του», λέει η Αθήνα
Τι καταγγέλλει το DiEM25
Το περιστατικό που καταγράφηκε στα Χανιά
Απόδοση του περίκεντρου ναού στη Μαξιμιανούπολη Ροδόπης
Από τη συμμετοχή και τα παπούτσια μέχρι το ξενοδοχείο και τη διατροφή
Στα ψηφοδέλτια με απόφαση Μητσοτάκη
«Ο κάθε πρύτανης είναι ελεύθερος να προστατεύει το Πανεπιστήμιό του σύμφωνα με τον νόμο» σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.