- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν πείθει το υποτιθέμενο success story της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης
Tα ερώτηματα που θέτει προς τον πρωθυπουργό
Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν πείθει το υποτιθέμενο success story της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης
«Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζουν που η ανεργία έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να παρουσιαστεί ως success story, δεν πείθει. Παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε» δήλωσε η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.
Συγκεκριμένα η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε πως η πραγματική εικόνα είναι η εξής: Περισσότεροι από τους μισούς μισθωτούς του ιδιωτικό τομέα αμείβονται με εώς 800 ευρώ το μήνα καθαρά, ενώ το 70% των μισθωτών μέχρι 950 ευρώ. Μόνο ένας στους δέκα αμείβεται με περισσότερα από 1.450 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνάει το 22%.
Η πρώην Επίτροπος και Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως στη θέση του Πρωθυπουργού, δεν θα πανηγύριζε με αυτά τα νούμερα, σημειώνοντας πως έχει έρθει η ώρα να επαναθεμελιώσουμε το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας και να συζητήσουμε ανοιχτά για τους τομείς που θέλουμε να είναι στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας το 2030.
Παράλληλα, έθεσε τα εξής ερωτήματα: Θέλουμε το επίκεντρο να είναι το real estate ή η τεχνολογία; Θέλουμε μια Ελλάδα που εξάγει ή μια Ελλάδα που βασίζεται στις εισαγωγές; - υπογραμμίζοντας πως η απάντηση είναι αυτονόητη, και πως μπορούμε περισσότερα, με πυξίδα μια Ελλάδα που παράγει και δεν συμβιβάζεται.
Τέλος, η κα Διαμαντοπούλου από την Χίο αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της ακτοπλοΐας που προκύπτει από το υψηλό κόστος για τους πολίτες και της ελλιπούς παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι
Όλες οι πληρωμές που θα γίνουν
Ο γραμματέας της ΝΔ επικρότησε τον ειρηνικό τους χαρακτήρα
Mε αφορμή τη συμμετοχή του βουλευτή σε πρόσφατη συνάντηση Ελλήνων και Ισραηλινών
Απάντηση για την εξωτερική πολιτική
Τι απάντησε στις κατηγορίες περί ισραηλινού λόμπι
Είχε αισθανθεί έντονη αδιαθεσία
Ο πρώην πρωθυπουργός συνδέει τις εξελίξεις με την ευρύτερη κατεύθυνση της ελληνικής διπλωματίας
Ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τα κόμματα που δεν στηρίζουν το νομοσχέδιο για την προστασία των ανηλίκων
Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την κυριαρχία και την ασφάλεια των ΗΑΕ με πράξεις και όχι μόνο με λόγια
O πολιτικός ένιωσε έντονη αδιαθεσία
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Μπαντρ Αμπντελατί
Τα ραντεβού με την ιστορία
«Καλώ την αντιπολίτευση να δείξει υπεύθυνη στάση», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ διατηρεί τη θέση του στην ηγεσία της ομάδας S&D
Οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναχαγιάν στο Μέγαρο Μαξίμου
«Στόχος μας η πρώτη θέση στα έσοδα από τουρισμό», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής
Το μήνυμα σε παιδιά και γονείς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.