- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Πηγαδάκια» και παρουσίες υψηλού συμβολισμού στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου (εικόνες)
Περισσότεροι από 1.500 προσκεκλημμένοι για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Αποκατάσταση Δημοκρατίας: Παρουσίες υψηλού συμβολισμού - Όσα συζητήθηκαν στο κιόσκι του κήπου και τα «πηγαδάκια»
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, υποδέχθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, περισσότερους από 1.500 προσκεκλημένους στην καθιερωμένη δεξίωση για την Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέλεξε φέτος να προσκαλέσει πρόσωπα υψηλού συμβολισμού για τα 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Έτσι, μεγάλη ήταν η συμμετοχή αντιστασιακών. Ανάμεσά τους βρέθηκε και η χήρα του Σπύρου Μουστακλή, Χριστίνα Δημητρακάκη.
Συγκινητική ήταν η παρουσία της Πηνελόπης Κωνσταντάκη, η οποία επέζησε με βαριά τραύματα και σοβαρά προβλήματα υγείας από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, καθώς και των γονέων της Εριέττας, του μοναδικού από τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών που δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους. Εξίσου συγκινητική ήταν και η συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τη Χαρίτα Μάντολες, που πρωτοστάτησε στον αγώνα των οικογενειών των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας. Επίσης, παρέστησαν ομάδα πλημμυροπαθών από τη Θεσσαλία, αλλά και κάτοικοι χωριών, που συμμετείχαν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Έβρο και διέσωσαν ζώα στο δάσος της Δαδιάς.
Από τον χώρο του αθλητισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την κατάκτηση του Euro 2004, παρευρέθηκαν στη χθεσινή δεξίωση, μέλη της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Ποιοι πολιτικοί δεν βρέθηκαν στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, οι αρχηγοί των τριών όπλων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργοί και υφυπουργοί, βουλευτές, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, δικαστικοί, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, δήμαρχοι ακριτικών περιοχών, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς, τραπεζίτες και σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Δεν παρέστησαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, ενώ ο πρόεδρος των Σπαρτιατών Δημήτρης Στίγκας δεν προσκλήθηκε.
Τα «πηγαδάκια» και η συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών
Κατά τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής στο κιόσκι του Προεδρικού Μεγάρου, μακριά από τις φωτογραφικές κάμερες και τους δημοσιογράφους, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα νομοσχέδια που κατατίθενται αυτή την περίοδο στη Βουλή, καθώς και τα ενεργειακά. Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε ότι «η αγορά ενέργειας είναι ρηχή, στρεβλή και ολιγοπωλιακή» και ο πρωθυπουργός απάντησε «σε όλη την Ευρώπη έτσι είναι», ενώ ο κ. Χαρίτσης έκρινε ότι «η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη».
Η συζήτηση στο κιόσκι κράτησε περισσότερο από μισή ώρα και ακολούθησαν, όπως κάθε χρόνο, πηγαδάκια μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων, τόσο για την τρέχουσα επικαιρότητα, όσο και για τις θερινές διακοπές. Ο πρωθυπουργός ερωτηθείς σχετικά με το θέμα του Επιτρόπου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, θυμίζοντας ότι το προνόμιο της επιλογής Επιτρόπου ανήκει αποκλειστικά στη χώρα μας, σημειώνοντας ότι δεν ξέρουμε ακόμα το χαρτοφυλάκιο. Ακόμη, αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Δείτε εικόνες από τη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.