- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ο υπουργός για τον οποίο η «Liberation» έγραφε πριν ένα μήνα ότι η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν ένα από τα πέντε μεγάλα λάθη του Α. Σαμαρά. Είναι ο πολιτικός που φωνάζει και διαπληκτίζεται στα πάνελ. Συχνά ξεφεύγει. Είναι εκείνος που όταν έφυγε από υπουργός δέχτηκε συγχαρητήρια για το έργο του από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Αλέκο Παπαδόπουλο, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Στέφανο Μάνο και τον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος, όπως διέρρευσε τότε, του είχε πει «ήσουν ένας από τους καλύτερους υπουργούς που έχω γνωρίσει».
Γιατί κάποιος άνεργος να ψηφίσει ΝΔ και να μη ρισκάρει κάποια αλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Ειδικά οι άνεργοι πρέπει να ψηφίσουν ΝΔ. Το β΄εξάμηνο του 2014 είχαμε για πρώτη φορά 90.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Αν η ΝΔ κερδίσει έστω με μία ψήφο την Κυριακή, 300.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μόνο το 2015, αξιοποιώντας την πολιτική σταθερότητα, το χαμηλό ευρώ, το χαμηλό πετρέλαιο και την καλή μας συνεργασία με τους εταίρους, που θα εξασφαλίσουν την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας. Η μόνη ελπίδα για έναν άνεργο να βρει δουλειά είναι να βγει η ΝΔ πρώτο κόμμα. Ειδάλλως, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ, απλώς θα χάσουν τη δουλειά τους και πάρα πολλοί που σήμερα έχουν.
Ο ανασχηματισμός που έγινε μετά τις ευρωεκλογές, η αποπομπή μεταρρυθμιστών υπουργών και η είσοδος στην κυβέρνηση της λαϊκής Δεξιάς, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, δεν στοίχισε στη ΝΔ;
Αν και ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού, οφείλω να ομολογήσω ότι πράγματι η κυβέρνηση έδωσε την εντύπωση τους τελευταίους 6 μήνες ότι έβαλε φρένο στις μεταρρυθμίσεις. Αυτό ήταν μια λανθασμένη πολιτική επιλογή, προφανώς εκπορευόμενη από την ανάγκη να υπάρχει πολιτική ηρεμία για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι ο Αντώνης Σαμαράς, ένας γνήσιος μεταρρυθμιστής, αυτό που είχε στο μυαλό του ήταν αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να βάλει πάλι μπρος φουλ τις μηχανές.
Οι μεταρρυθμίσεις προχώρησαν όσο θα θέλατε;
Στον τομέα της Υγείας προχώρησαν πάρα πολύ. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος και αφήνω πίσω μου ένα σπουδαίο έργο. Μόνο αν σκεφτεί κανείς ότι, όταν πήγα εγώ, 2 εκ. άνθρωποι ήταν ανασφάλιστοι και όταν έφυγα δώσαμε, με 2 δισ. λιγότερα χρήματα, κάλυψη στα 2 εκ. αυτών των ανθρώπων –πλήρη κάλυψη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή–, ότι κάναμε το ΠΕΔΥ, υλοποιώντας μια υπόσχεση της πολιτείας 30 ετών, ότι ρυθμίσαμε για πρώτη φορά σωστά τη φαρμακευτική δαπάνη, είμαι πραγματικά πολύ υπερήφανος για τις μεταρρυθμίσεις που αφήσαμε πίσω μας στο υπουργείο Υγείας. Και γενικά όμως το κράτος μας έκανε, αυτά τα τελευταία δυόμισι χρόνια, περισσότερες μεταρρυθμίσεις από όσες έχουν γίνει από το 1830 μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν έγιναν όλες, αλλά έγιναν πάρα πολλές.
Πώς σχολιάζετε ότι όλοι δηλώνουν Je suis Charlie σε μία χώρα που καίνε βιβλιοπωλεία και εφημερίδες;
Η Ελλάδα είναι η χώρα της υποκρισίας. Στην πραγματικότητα, η μόνη χώρα στην οποία δεν είμαστε όλοι Charlie είναι η Ελλάδα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια που με έχουν κάψει 16 φορές, που έχουν κάψει την ATHENS VOICE όλοι αυτοί οι κύριοι της άκρας Αριστεράς δεν βρήκαν ένα λόγο συμπάθειας και ένα λόγο καταδίκης. Αντίθετα, ο φανατισμός που υπάρχει στη χώρα δεν μας επιτρέπει ο ένας να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου το δικαίωμα του άλλου στην ελευθερία του λόγου. Και πολύ φοβάμαι, ότι με την ιδεολογία την οποία έχει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα ζήσουμε πολύ άσχημες καταστάσεις στον τομέα της ελευθερίας του λόγου, σε λίγο καιρό, αν κερδίσουν τις εκλογές. Σκεφτείτε μόνο, το εμπάργκο σε εμένα, το εμπάργκο στον Γιάννη Πρετεντέρη, το εμπάργκο στη ΝΕΡΙΤ και με πόση ευκολία προγράφουν τους πολιτικούς αντιπάλους.
Έχετε ένα από τα πιο ενεργά προφίλ στο twitter. Οι διάλογοι που γίνονται είναι αυθόρμητοι ή θεωρείτε ότι ισχύει αυτό που ακούγεται όλο και πιο έντονα, ότι υπάρχουν έμμισθα τρολ;
Σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλά έμμισθα τρολ στο διαδίκτυο, είναι και αυτός όμως ένας από τους κανόνες του παιχνιδιού. Σε γενικές γραμμές, εγώ έχω αφήσει τους πολίτες να με βρίσκουν άμεσα μέσω του twitter, απαντώ ο ίδιος και νομίζω ότι ο λόγος που έχει δημοφιλία ο λογαριασμός μου είναι γιατί ξέρουν όλοι ότι θα βρουν κατευθείαν τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Δεν πιστεύετε ότι η ΝΔ χάνει ψηφοφόρους από το μεταρρυθμιστικό κέντρο όταν ο πρωθυπουργός, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, ασχολείται με το αν θα κατέβουν οι εικόνες στα δημόσια κτίρια;
Δεν μπορείς σε μία κοινωνία να τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Αντιλαμβάνομαι ότι για πολλούς φιλελεύθερους μεταρρυθμιστές η ιδεολογία της ΝΔ, η ιδεολογία της Δεξιάς, τους πέφτει κάπως βαριά. Όμως οφείλω να σας πω ότι σήμερα και στις εκλογές της Κυριακής δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ακούω κάποιους που λένε ότι θα ψηφίσουν Ποτάμι γιατί θέλουν να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις. Μα ψηφίζοντας Ποτάμι θα στείλεις στην πρώτη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών και θα ξηλωθούν και όσες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη γίνει. Π.χ. άκουσα και ανατρίχιασα ότι θέλουν να καταργήσουν το νόμο Διαμαντοπούλου, να ξαναβάλουν πίσω στο πανεπιστήμιο τους φοιτητές οι οποίοι έχουν διαγραφεί επειδή ήταν αιώνιοι φοιτητές και να καταργήσουν τον ΑΣΕΠ. Ψηφίζεις Ποτάμι επειδή είσαι μεταρρυθμιστής και σου βγαίνει η κατάργηση του νόμου Διαμαντοπούλου. Άρα, ας μη μένουμε στις λεπτομέρειες, ας πάμε στην ουσία. Ψήφος την Κυριακή στη ΝΔ για να είναι η ΝΔ πρώτη, έστω με μία ψήφο.
Τι σκεφτήκατε όταν μάθατε ότι συνεδρίασε η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να απαγορευθεί στους εκπροσώπους του να εμφανίζονται μαζί σας σε εκπομπές;
Απλώς επιβεβαιώθηκε πλήρως η εικόνα που έχω για αυτό το κόμμα. Είναι ένα βαθιά σταλινικό και αντιδημοκρατικό κόμμα. Ο κ. Τσίπρας ο ίδιος, πίσω από το γλυκό και συμπαθητικό χαμόγελο που έχει, κρύβει έναν άνθρωπο με βαθιά ολοκληρωτική νοοτροπία. Απόδειξη, ο τρόπος που πούλησε τον Φώτη Κουβέλη, απόδειξη ο τρόπος που πούλησε ανθρώπους με τους οποίους μίλαγε όπως ο Χάρρυ Κλυν –ο οποίος είχε τυπώσει ακόμα και φυλλάδια–, αλλά και το συνεχές εμπάργκο σε δημοσιογράφους, όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης, για τον οποίο έχουν βάλει στόχο λέει να τον απολύσει το Mega. Ένα ολόκληρο κόμμα βάζει στόχο να απολυθεί ένας δημοσιογράφος. Πείτε μου εσείς ένα άλλο κόμμα του δυτικού κόσμου που έχει υπάρξει κάτι ανάλογο και τότε θα σας πω ότι κάνω λάθος και θα ζητήσω συγγνώμη.
*Ο Α.Γ. είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθήνας με τη ΝΔ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Η απάντηση Τσιπολόνε στον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Παπανδρέου
Ανοιχτή η πλατφόρμα για τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
Άρθρο του Υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου στην ATHENS VOICE
Κανένα θέμα προσχώρησης ή μετακίνησης προς το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη
Με το νέο νομοσχέδιο αναβαθμίζονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί και προστατεύονται οι θέσεις εργασίας
Η Ελλάδα τίθεται πλέον εκτός λίστας των κρατών με μακροοικονομικές ανισορροπίες
8 στις 10 οικογένειες θα λάβουν το έκτακτο επίδομα παιδιού
Η νέα λειτουργία θα ενταχθεί στο MyHealth App
Η σουρεάλ αριστερά, η δεξιά καθίζηση, η πολυτραυματίας κεντροαριστερά και το αγχώδες rebranding
Πώς η δημαρχία της Αθήνας, οι προσωπικές φιλοδοξίες και η στρατηγική σύγκλισης με την αριστερά οδηγούν το ΠΑΣΟΚ σε πολιτικό αδιέξοδο
Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.
Ένα ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία 16 χρόνια μετά την κρίση
«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό
Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 94 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.