- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
O Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Φρέντυ Μπελέρη: «Ο δρόμος της Αλβανίας για την ΕΕ περνάει μέσα από τον σεβασμό των αξιών»
Δείτε στιγμιότυπυπα από τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ευρωβουλευτή
Φρέντυ Μπελέρης: Συνάντηση με Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Αναχωρεί για το Στρασβούργο για να ορκιστεί ευρωβουλευτής
Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ευρωβουλευτή, Φρέντυ Μπελέρη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Φρέντυ Μπελέρης πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τη μία και παρέμεινε εκεί για περίπου σαράντα λεπτά.
Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπελέρης φωτογραφήθηκαν μπροστά από τη σημαία της Ευρωπαϊκή Ένωσης, με τον πρωθυπουργό αρχικά να τον συγχαίρει λέγοντας: «Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής».
Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, όπως αποδείχτηκε στην Αλβανία, δεν είναι αυτονόητο.
«Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου. Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Φρέντη Μπελέρυ, απάντησε: «Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλο αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την Ελληνική Εθνική Μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε: «Αυτό θέλουμε κι εμείς και να ξέρεις -εξάλλου, νομίζω το έχω αποδείξει έμπρακτα αυτό- ότι στέκομαι δίπλα στον λαό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Έχουμε κάθε λόγο και εμείς να θέλουμε μία Αλβανία η οποία κάνει πρόοδο στα ζητήματα αυτά, η οποία έρχεται πιο κοντά στην Ευρώπη, τηρώντας όμως απαρέγκλιτα τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις. Αυτός νομίζω ότι είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο όλοι θέλουμε να εργαστούμε».
Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μπελέρη στο Μέγαρο Μαξίμου:
Ο Μπελέρης αναχωρεί για Στρασβούργο
Αφού ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο Φρέντυ Μπελέρης αναχωρησε για το αεροδρόμιο και το Στρασβούργου όπου και θα ορκιστεί ευρωβουλευτής, αφού έλαβε πενθήμερη άδεια από τις φυλακές.
Νωρίτερα, κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος», δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που ξαναγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρώπους.
Να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τον πρωθυπουργό που απέδειξε ότι είναι ηγέτης όλου του ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται. Να ευχαριστήσω τα ΜΜΕ που είναι δίπλα μου σε αυτή τη σκευωρία.
Ο αγώνας για δημοκρατία συνεχίζεται».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την παραβατικότητα σε οικισμούς Ρομά
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται πρώτοι
Στο 5ο συνέδριο «Cantina Academy» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Η νέα πραγματικότητα της αγοράς εργασίας και οι 70.000 νέες θέσεις στη μεταποίηση
Τι δήλωσε η βουλευτής ΠΑΣΟΚ για τον νόμο Κατσέλη
«Η ύπαρξη ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας προϋπόθεση για τη διασφάλιση εθνικής κυριαρχίας», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος
Τι απάντησε για το ενδεχόμενο επιστροφής στην πολιτική
«Κλείνει μια εθνική εκκρεμότητα δεκαετιών», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ποιος φταίει που η στέγη ακριβαίνει; Τι δείχνει η έρευνα του ΚΕΦΙΜ
Η ρύθμιση για τα δάνεια του Νόμου Κατσέλη «αφορά πάνω από 100.000 συμπολίτες μας»
Φόρο τιμής στον Ανδρέα Παπανδρέου απέτισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Η βελγική Δικαιοσύνη αποδίδει τρία αδικήματα σε βάρος του
Συνομιλίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους για ενδιαφέροντα πράγματα, εντός κι εκτός επικαιρότητας - πάντα με βλέμμα λοξό
«Με νόμο η εξίσωση μισθών ανδρών - γυναικών με τα ίδια προσόντα»
Βελτιώνεται η πρόσβαση των πολιτών σε υπηρεσίες φροντίδας και αλληλεγγύης
«Στόχος να ξεπεράσουμε παθογένειες του παρελθόντος», τόνισε ο πρωθυπουργός
Eπτά χώρες έχουν πιο ακριβό μέσο καλάθι από την Ελλάδα - Tα ποσοστά
Τι κερδίζουν οι οφειλέτες σε δόσεις και αποπληρωμή
Θα προωθηθεί στη Βουλή για τελική απόφαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.