- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραπεζική ρευστότητα: Ο Στ. Θεοδωράκης στο Στουρνάρα
Τι είπε Το Ποτάμι μετά τη συνάντηση
Το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα επισκέφτηκε κλιμάκιο του Ποταμιού, με σκοπό την άμεση ενημέρωση για το πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την προσφυγή των τεσσάρων μεγάλων «συστημικών» τραπεζών για δανεισμό στον ELA.
Μετά το τέλος της συζήτησης, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Ο Διοικητής και οι επιτελείς του μας ενημέρωσαν για τα ζητήματα των τραπεζών και της οικονομίας, όπως τα βλέπει η τράπεζα. Το συμπέρασμά μου είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, είναι όμως υπό έλεγχο. Η Τράπεζα της Ελλάδος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες, στηρίζει τις καταθέσεις των Ελλήνων, όσο βέβαια η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις τους. Το Ποτάμι ως υπεύθυνη δύναμη θέλει να εξασφαλίσει και σε αυτές τις εκλογές: ότι η Ελλάδα παραμένει στην καρδιά της Ευρώπης και στηρίζεται από την Ευρώπη».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν προξενούν ανησυχία οι οικονομικές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε: «Πιστεύω ότι ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, γιατί έχει ένα πολύ μεγάλο όπλο που είναι η ευρωπαϊκή του πορεία. Υπάρχουν βέβαια παραφωνίες, αριστερά και δεξιά, ακούγονται άνθρωποι που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Νομίζω ότι αυτά είναι λόγια επικίνδυνα, είναι επιπόλαια. Όπως ίσως ξέρετε, αύριο θα παρουσιάσουμε το πλαίσιο που πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσει να κινείται η χώρα μας».
Στο αν η κυβερνητική αστάθεια μπορεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή μας πορεία, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε: «Είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε κυβέρνηση τη Δευτέρα, το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες έχουμε τη θέληση να είμαστε μέλος της Ευρωζώνης και μέρος της Ευρώπης. Άρα νομίζω ότι αυτό κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει».
Στη συζήτηση συμμετείχαν από την πλευρά του Ποταμιού, επιπλέον του κ. Θεοδωράκη, οι: Λίνα Παπαδάκη, Θανάσης Σκόκος, Δημήτρης Κυριακού και Ανδρέας Κούτρας, ενώ από την πλευρά της τράπεζας οι: Κρυστάλλω Μίχου, Βασιλική Ζάκκα και Δημήτρης Μαλλιαρόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν κάνεις συμπαράταξη με τον εαυτό σου» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής
Η απόφαση αφορά περίπου 350 χιλιάδες δανειολήπτες και όλα τα Funds που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα
Ποιοι μένουν αυτομάτως εκτός
Πώς το κόμμα ακολουθεί τη στρατηγική της αυτοϋπονόμευσης
Με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη
«Αμφισβητώ αν το επικοινωνιακό χάρισμα του Τσίπρα μπορεί να προκαλέσει την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία» πρόσθεσε
Ποιες ημερομηνίες «κλειδώνουν», η εισήγηση του ΔΣ του ΕΦΚΑ
Δίμηνη προθεσμία στην Επιτροπή Αναθεώρησης
Τι ισχύει για τις οικογένειες με νέο εξαρτώμενο τέκνο
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Όσα είπε η υπουργός Παιδείας για τις Πανελλήνιες και τους ψυχολόγους στα σχολεία
Ποιες είναι οι βασικές προϋποθέσεις που λειτουργούν ως «κόφτες»
«Ξεφύλλιζε παρακολουθήσεις στο Μαξίμου», υποστήριξε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Τι είπε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ΕΛΑΣ και Βαρουφάκη
11+1 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Συζήτησαν για ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις σε άμυνα και τεχνολογία
Τα πέντε βήματα για την εγγραφή στη νέα πλατφόρμα του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»
Επτακομματική Βουλή βγάζει η μέτρηση - Εκτός μένουν Λατινοπούλου, Βαρουφάκης, Νίκη και ΣΥΡΙΖΑ
Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας κατά του Αντισημιτισμού»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.