- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κόντρα Μπακογιάννη - Δούκα με φόντο δήμο Αθηναίων, ηγεσία ΠΑΣΟΚ και κατηγορίες για αλαζονεία
Αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου
Κώστας Μπακογιάννης - Χάρης Δούκας: Κόντρα μεταξύ πρώην και νυν δημάρχου Αθηναίων - Με αφορμή την υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ
Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του Χάρη Δούκα, με αφορμή την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων την πρότασή του ο Χάρης Δούκας να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιθυμεί, όσο είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, προειδοποίησε για τις συνέπειες της ακυβερνησίας σε έναν δήμο του μεγέθους της Αθήνας.
Μπακογιάννης: Να μεταβιβάσει τις αρμοδιότητές του ο Χάρης Δούκας
Όπως είπε ο Κώστας Μπακογιάννης:
«Προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ίδια η ζωή τα φέρνει, το βλέπετε κι εσείς, πως η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Και πραγματικά η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, νομίζω - δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί - πως αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση. Κάθε λεπτό του εικοσιτετραώρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το ''είναι'', όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά και των Αντιδημάρχων. Το είχα ξαναθέσει το ζήτημα, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν στον Κολωνό και στου Φιλοπάππου. Αντί για απάντηση τότε, δέχθηκα μια προσωπική προσβολή, την οποία και αντιπαρέρχομαι, γιατί με ενδιαφέρει η ουσία.
Είναι πολύ απλό. Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας. Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε Δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει».
Δούκας προς Μπακογιάννη: Εμείς δεν κάνουμε «περιπάτους»
Ο Χάρης Δούκας απάντησε ως εξής: «Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, κ. Μπακογιάννη, που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα».
«Εμείς δεν κάνουμε ''Περιπάτους'' με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη», είπε χαρακτηριστικά, «είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία, που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο.
Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες, όπως οφείλω, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον Δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε».
Ανταπάντηση Μπακογιάννη - Χαρακτήρισε «αλαζόνα» τον Χάρη Δούκα
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανταπάντησε και χαρακτήρισε ως «αλαζόνα» τον δήμαρχο Αθηναίων. Όπως αναφέρει:
«Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Αν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο.
Σε κάθε περίπτωση την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι. Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωσή μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προθεσμία για την υποβολή, ποιοι εξασφαλίζουν τη μέγιστη έκπτωση 4%
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.