- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πηγές Κουμουνδούρου: «ΣΥΡΙΖΑ και Κασσελάκης δεν φοβούνται τον διάλογο, απορίας άξιον η δημοσιοποίηση της επιστολής»
Με αφορμή το κείμενο με τις υπογραφές 87 στελεχών και βουλευτών
ΣΥΡΙΖΑ: Η απάντηση Κουμουνδούρου στην επιστολή των «87»
Την επιστολή των 87 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν πηγές της Κουμουνδούρου, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβήθηκαν ποτέ τον διάλογο».
«Όλες οι απόψεις είναι ευπρόσδεκτες και βεβαίως σεβαστές, ωστόσο είναι απορίας άξιον γιατί επιλέχθηκε να εισαχθούν στον δημόσιο διάλογο πρόωρα, από τη στιγμή που έχουν ήδη συγκληθεί τα όργανα. Ως γνωστόν στις 4/7 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και στις 7/7 η Κεντρική Επιτροπή», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
Επιστολή κατά Κασσελάκη από 87 βουλευτές και στελέχη
«Διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο», αναφέρουν χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων οι 87.
Μεταξυ άλλων το κείμενο υπογράφουν Ολγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Γιώργος Βασιλειάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Τζένη Αρσένη. Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα γιατί συγκεντρώθηκαν πρώτα οι υπογραφές με ονοματεπώνυμο.
Παράλληλα, για το θέμα της Κεντροαριστεράς, τονίζουν μέσα στο κείμενο τους ότι η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό, κοινωνικό αίτημα και σε αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές.
Η επιστολή των 87 στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται ως συνέχεια της εκρηκτικής ανάρτησης προ ημερών του κ. Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες περί μαύρου χρήματος και την αναστολή της ημερήσιας έκδοσης της ιστορικής εφημερίδας Αυγή.
Σε ότι αφορά την Αυγή, υπογραμμίζουν ότι δεν παίρνονται τόσο σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις χωρίς προηγουμένως να συζητηθούν σε κάποιο συλλογικό όργανο.
Την ίδια ώρα, έκτακτη εισφορά από τους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ζητά ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των κομματικών ΜΜΕ.
Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός έστειλε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στην ERTNews. «Εγώ θα σας πω ότι αυτό που ψηφίσαμε όλοι και ο Στέφανος Κασσελάκης, με συντριπτική πλειοψηφία στο συνέδριο το οποίο έγινε το φεβρουάριο είναι πρώτον δεν αμφισβητείται η θέση του προέδρου αλλά δεύτερον και σημαντικό στον ίδιο απόφαση ότι πρέπει με ενότητα και συλλογικότητα να βρούμε απαντήσεις σε αυτά που χρειάζεται η κοινωνία δεν υπάρχει ιδιοκτησία του ΣΥΡΙΖΑ».
Στο μεταξύ, την πρόταση του για ανεξάρτητη εταιρεία που θα ελέγξει τα οικονομικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε βάθος δεκαετίας επανέφερε ο Σ. Κασσελάκης
Οι εργαζόμενοι στην Αυγή, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με τις αντιδράσεις για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου να συνεχίζεται.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ, AΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.