- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης: Δεν μπορούμε να περιμένουμε τι θα κάνουν οι άλλοι
Τι είπε για το κλείσιμο της «Αυγής»
Στέφανος Κασσελάκης: Δεν μπορούμε να περιμένουμε τί θα κάνουν οι άλλοι
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δε μπορεί να σταματήσει την ανασύστασή του και τη δημιουργία της μεγάλης προοδευτικής παράταξης για να « περιμένει τι θα κάνουν οι άλλοι » εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό cosmos fm.
Kασσελάκης: Κυβερνητικό πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ
O Στ. Κασσελάκης επέμεινε πως ο «σωστός δρόμος» είναι οι βάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων της κεντροαριστεράς να «επιλέξουν τί επιθυμούν», ενώ τόνισε πως όσοι επιθυμούν «κάποια συνεργασία» σε κοινοβουλευτικό και προγραμματικό επίπεδο, «είμαστε στη διάθεση τους».
Τόνισε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει από τώρα να φτιάξει ένα πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα, στο οποίο να βρίσκει ο κάθε πολίτης τον εαυτό του και να έχει ξεκάθαρες προτάσεις νόμου που θα είναι έτοιμες να εφαρμοστούν, αλλά και ένα «νέο μητρώο στελεχών» τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Επίθεση στην ΝΔ για το χρέος
Ο Στ. Κασσελάκης εξαπέλυσε για ακόμα μία φορά επίθεση στη ΝΔ για το χρέος της και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδεχθεί την πρόταση του να ανατεθεί στην Deloitte, μια διεθνή εταιρία, να ελέγξει τα οικονομικά των δύο κομμάτων και να βγουν στη δημοσιότητα.
Ερωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις στελεχών από τα όργανα του κόμματος, ο Στ. Κασσελάκης σημείωσε ότι αν κάποιος δε θέλει να συμμετάσχει, δεν μπορεί να τον αναγκάσει, αλλά ευχήθηκε «να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματος», επισημαίνοντας ότι από το συνέδριο έχει συμφωνηθεί η ανάγκη αλλαγής της δομής του κόμματος και των οργάνων του. Στόχος, είπε, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα «σύγχρονο, πάρα πολύ προοδευτικό κόμμα που θα αλλάξει τις παθογένειες αυτής της χώρας», καθώς, όπως υπογραμμίζει «δεν είναι ένα συστημικό κόμμα».
Κασσελάκης: Τι είπε για την «Αυγή»
Σχετικά με το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της Αυγής, ανέφερε ότι εξαιτίας της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης και της μη προσέλκυσης διαφημίσεων, η Αυγή είχε φτάσει σε μία κατάσταση που « δεν δίνει πολλές επιλογές », ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι « δεν σταματά την καθημερινή της δραστηριότητα », καθώς συνεχίζει τη διαδικτυακή της παρουσία και το κυριακάτικο φύλλο. Εξάλλου, κάλεσε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δωρεά για τη στήριξη του κόμματος και όπως είπε ο ίδιο θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας σήμερα το μάξιμουμ που επιτρέπεται, δηλαδή 20.000 ευρώ.
Όσον αφορά τους εργαζόμενους, σημείωσε ότι κατανοεί την ανησυχία τους και ότι τους προσφέρθηκε να αναλάβουν οι ίδιοι το φύλλο, αλλά « δεν εισακούστηκε ». Υπενθύμισε, δε, ότι την απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου την είχε λάβει η ΠΓ του κόμματος πριν την εκλογή του, αλλά ο προκάτοχος του δεν την εφάρμοσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δευτέρα 22 Ιουνίου 2026, στις 19:00, στο ξενοδοχείο Royal Olympic
Ο Υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι μέχρι στιγμής καταγράφεται καλή συμμετοχή
Mε αφορμή τον χθεσινό ισχυρισμό του επικεφαλής της ΕΛ.Α.Σ
H ανάρτηση του με φωτογραφία του δολοφονηθέντος Κωστή Περατικού
H πλατφόρμα θα παρουσιαστεί αύριο από τον πρωθυπουργό
Συγκρίνοντας τις κυβερνητικές πολιτικές με τις προτάσεις της αντιπολίτευσης
Αλλαγές στη σύνθεση του επικοινωνιακού και κοινοβουλευτικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ
Ένας εκ των τριών που ασκούσε έντονη εσωκομματική κριτική στην ηγεσία του Σωκράτη Φάμελλου
Η χώρα συμμετέχει στο ευρωπαϊκό αμυντικό πρόγραμμα που ενισχύει την ασφάλεια στη Μεσόγειο και τα σύνορα της ΕΕ
«Καλώ όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαλέξουν με ποιον θα πάνε»
Σε δύο φάσεις οι επιδοτούμενες διακοπές με vouchers - Τι αναφέρει το ΦΕΚ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αναφέρθηκε στην περίοδο που εκείνος και ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσαν τη χώρα
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για αμηχανία και καθυστερήσεις στην προστασία των δανειοληπτών
Η ημερομηνία που «κλειδώνει» την πληρωμή
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε νομοθετικές παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες
Το «δώρο» των 60 εκατ. ευρώ στις ακτοπλοϊκές και ο μύθος των αμετάβλητων εισιτηρίων
Αναγνώρισε ότι η χώρα υστερεί στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας
Η πρώην υπουργός ανέφερε πως «δεν έχει μετανιώσει για τίποτα»
Παράλληλα ανέπτυξε τους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του πρότασης
Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μίλησε για προτάσεις που υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της οικονομίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.