Πολιτικη & Οικονομια

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου Τιράνων για τον Φρέντυ Μπελέρη

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου» δηλώνει

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φρέντι Μπελέρης
© Facebook / Φρέντης Μπελέρης

Φρέντυ Μπελέρης: Σήμερα η απόφαση από το Εφετείο Τιράνων

Το Εφετείο Τιράνων θα λάβει σήμερα (25.6) την απόφασή του επί της έφεσης του Φρέντυ Μπελέρη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ακροαματική διαδικασία της δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώθηκε πριν δέκα μέρες με τον εκλεγμένο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντυ Μπελέρη, να δηλώνει «πως εμένα δεν με δικάζει αυτή η σύνθεση του δικαστηρίου, αλλά με δικάζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα», καθώς απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση δικαστή που δεν κληρώθηκε, αλλά «διορίστηκε» στη σύνθεση του δικαστηρίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d28rx862fee9)

Κατά τη διάρκεια της δίκης η δικηγόρος του Φρέντυ Μπέλερη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο και μίλησε για τον κύριο μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος βρισκόταν την ίδια στιγμή σε δύο σημεία, τόσο στην Αυλώνα όσο και στη Χειμάρρα, ενώ μίλησε για τα χρήματα που πήραν οι μάρτυρες που κατέθεσαν ψευδώς. «Αυτό που έχει στηθεί από την πρώτη στιγμή δεν στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα» σημείωσε η δικηγόρος και πρόσθεσε «Ακόμη και οι ηχογραφήσεις που επικαλούνται οι εισαγγελείς ποτέ δεν ήρθαν στο δικαστήριο και μάλιστα όταν αυτές μετατράπηκαν σε κείμενο δεν έγιναν λέξη προς λέξη, αλλά κάποιοι έδωσαν την έμφαση που θέλανε να δώσουν και δημιούργησαν νέους διαλόγους».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d28fa7scmrtd)

Φρέντυ Μπελέρης: Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προανήγγειλε ο Φρέντυ Μπελέρης καθώς εκδικάζεται η έφεση που έχει ασκήσει, κατά της αρχικής καταδικαστικής απόφασης εναντίον του, για την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων σε τοπικές δημαρχιακές εκλογές πριν από ένα χρόνο.

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου», δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία αλλά παράλληλα τόνισε ότι δεν τρέφει ψευδαισθήσεις για το Εφετείο, που όπως όλο το δικαστικό σύστημα ελέγχεται από τον Έντι Ράμα. Όπως χαρακτηριστικά είπε συνήγορος του, αποδομήθηκαν τα στοιχεία κατηγορίας στα οποία στηρίχθηκε πρωτόδικα η απόφαση. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και εκλεγμένο μέλος του ευρωκοινοβουλίου παραμένει κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.Υπενθυμίζεται ότι αν η ποινή ισχύσει και στο δεύτερο βαθμό, τότε ο κ. Μπελέρης θα παραμείνει στις φυλακές του Φιέρι έως τις 12 Σεπτεμβρίου, καθώς κάθε μία μέρα ποινής προσμετράται για μιάμιση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τομή '74: Η θεμελίωση της πιο ανθεκτικής δημοκρατίας που έζησε ποτέ το ελληνικό κράτος
Τομή '74: Η θεμελίωση της πιο ανθεκτικής δημοκρατίας που έζησε ποτέ το ελληνικό κράτος

Μια καταβύθιση στο παρελθόν που μας επιτρέπει να δούμε ποιοι είμαστε αλλά και ποιοι θέλουμε να γίνουμε βάσει των επιτευγμάτων και των δυνατοτήτων μας.

Έρχεται τελικά η εξαήμερη εργασία;
Έρχεται τελικά η εξαήμερη εργασία;

Όπως έγινε γνωστό, μόλις το 0,076% των επιχειρήσεων υπέβαλαν αίτηση και ταυτόχρονα πληρούσαν τα κριτήρια για την υπαγωγή στον νόμο. Αίφνης, όλοι αυτοί που κινδυνολογούσαν το προηγούμενο διάστημα, εξαφανίστηκαν

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.