- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείται η Συμφωνία για την ονομασία
H περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φλώρινα
Ευρωεκλογές 2024-Κυριάκος Μητσοτάκης: Η περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φλώρινα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την περιοδεία του ενόψει Ευρωεκλογών και από τη Φλώρινα έστειλε νέο μήνυμα προς τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας, ότι «αν επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας, για την ονομασία της χώρας τους, τότε ο ευρωπαικός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός».
Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Φλώρινα
«Βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Φλώρινα, στα σύνορα της πατρίδας μας, και πρέπει να σας πω ότι είμαι αρκετά δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι βόρειοι γείτονες μας επέλεξαν σε αυτή τη συγκυρία να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να θέσουν σε αμφισβήτηση την ονομασία της χώρας τους, η οποία έχει συμφωνηθεί μέσα από μία διακρατική διεθνή Συμφωνία", είπε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες της Φλώρινας, και συνέχισε:"Θέλω, λοιπόν, και από εδώ, λίγα χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, να στείλω ένα μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία:
Σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της Συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν, έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός. Και το λέω αυτό όχι με χαρά. Κι οι γείτονες μας θέλουν να έχουμε καλές σχέσεις, οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας δεν θέλουν ούτε εντάσεις, ούτε εθνικισμούς. Και εύχομαι και ελπίζω ότι θα συνετιστούν και θα επανέλθουν στο δρόμο".
Ο πρωθυπουργός είπε ότι έλαβε σήμερα την απάντηση της Ευρωπαικής Επιτροπής στην επιστολή που είχε στείλει στην πρόεδρο της για το θέμα της ακρίβειας στην Ελλάδα. Επισήμανε ότι στην απάντηση της η Κομισιόν του λέει ότι έχει δίκιο, ότι υπάρχουν κάποιες πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια μπορούν να τιμολογούν διαφορετικά τα προϊόντα τους στην Ελλάδα από ότι στη Γερμανία και να στοιχίζει πιο ακριβά το ίδιο προϊόν στην Ελλάδα, αδικαιολόγητα, από ότι μπορεί να στοιχίσει σε μία άλλη αγορά.
Στο σημείο αυτό κατηγόρησε για «παραλογισμό» την αντιπολίτευση, επειδή, όπως τόνισε, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση γιατί ζήτησε από την Ευρώπη να τη βοηθήσει, την ίδια στιγμή που η Ευρωπαική Επιτροπή αναγνωρίζει ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει δίκιο γι αυτά που λέει στην επιστολή.
Στόχος της ΝΔ στις Ευρωεκλογές είναι να εξασφαλίσει 9 βουλευτές
Για το 41% που πήρε η Νέα Δημοκρατία στις βουλευτικές εκλογές είπε ότι δεν είναι ποσοστό αλαζονείας, αλλά ποσοστό ευθύνης και σκληρής δουλειάς.
Σχετικά με τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως ο απώτατος στόχος για τη ΝΔ είναι να εξασφαλίσει 9 βουλευτές.
Σε ότι αφορά την περιοχή της Φλώρινας σημείωσε ότι θα φτάσει το φυσικό αέριο στην περιοχή κι αυτό θα μειώσει το κόστος θέρμανσης για τους κατοίκους, ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου η κυβέρνηση θα δώσει σαφή απάντηση για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί το έργο σύνδεσης της Φλώρινας με την Πτολεμαίδα
Τον πρωθυπουργό καλωσόρισαν ο δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, και ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης.
Πριν απευθυνθεί στους πολίτες ο πρωθυπουργός περπάτησε στον κεντρικό πεζόδρομο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.