- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευρωεκλογές 2024: Σε περιοδεία ο πρωθυπουργός με το δίλημμα «σταθερότητα ή περιπέτειες»
Στην Ήπειρο ο Στέφανος Κασσελάκης – Στις Κυκλάδες ο Ανδρουλάκης
Ευρωεκλογές 2024: Σε θέση εκλογικής μάχης θέτει τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ ο Κ. Μητσοτάκης – Προεκλογική ταχύτητα και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα κομματικά επιτελεία, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα, και αρχίζει άμεσα περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με το δίλημμα: σταθερότητα ή περιπέτειες.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις περιοδείες του σε 13 περιφέρειες της χώρας
Σημείο αναφοράς, στο πρόγραμμά του είναι η επίσκεψη στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου, όπου θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε προεκλογικούς ρυθμούς, έχουν μπει και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με επισκέψεις, περιοδείες και συνεντεύξεις. Από την Κέρκυρα, ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στους Παξούς, κι από εκεί θα περάσει στη δυτική Ελλάδα, για να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Ήπειρο. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκίνησε από τη Σέριφο τις περιοδείες του.
Βασικοί στόχοι στην προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ είναι:
- η συσπείρωση της κομματικής βάσης
- η ανάδειξη των μεταρρυθμίσεων της πρώτης τετραετίας της κυβέρνησης μέσω θετικού λόγου
- η ενίσχυση του διάθεσιμου εισοδήματος
- η στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην ακρίβεια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα τις περιοδείες του στις 13 περιφέρειες της χώρας. Σημείο αναφοράς στο πρόγραμμα του θα αποτελέσει και η μετάβαση στην Άγκυρα, όπου θα βρεθεί στις 13 Μαΐου για ακόμη μία συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Τα διλήμματα των ευρωεκλογών
Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της ΕΡΤ και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραμμιστούν τα διλήμματα των ευρωεκλογών που θέτει το Μέγαρο Μαξίμου στον δρόμο προς την 9η Ιουνίου. Ανάμεσα στα διακυβεύματα είναι
- η διατήρηση της σταθερότητας ή οι περιπέτειες
- η συνέχεια στην ανάπτυξη ή τα νέα πειράματα
- οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται και θα γίνουν ή η οπισθοδρόμηση
Με βάση τον εκλογικό σχεδιασμό την οδό των περιοδειών θα πάρουν τα μεικτά κλιμάκια υπουργών, υφυπουργών και βουλευτών.
Ξεκάθαρος κυβερνητικός στόχος είναι να ψηφιστεί μία σειρά από νομοσχέδια έως τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου για:
- τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας
- την περαιτέρω ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής
- την ολιστική στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία
- την ουσιαστική κινητροδότηση των δημοσίων υπαλλήλων
- την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν και εσωτερικές ενημερωτικές συσκέψεις στην οδό Πειραιώς.
Στ. Κασσελάκης: Η μεγαλύτερη απάτη στη χώρα είναι οι τράπεζες
«Πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο. Δεν μας φτάνει να ηττηθεί. Να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει χρηστή διακυβέρνηση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τους Παξούς. Ο κ. Κασσελάκης συνέχισε την περιοδεία του από το συγκεκριμένο νησί, επικοινωνώντας με τους πολίτες, για τη δημιουργία, όπως έχει τονίσει, ενός κοινωνικού μετώπου με στόχο να σπάσει την αλαζονεία του 41%. «Να χτυπήσετε πόρτες στις ευρωεκλογές, να αλλάξουμε τη χώρα» υπογράμμισε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους πολίτες οι οποίοι έθεσαν στο επίκεντρο την έλλειψη υποδομών στο νησί. Στους Παξούς έχουν κλείσει όλα τα τραπεζικά καταστήματα, ένα θέμα που έθεσαν οι κάτοικοι κ. Κασσελάκη. «Η μεγαλύτερη απάτη στη χώρα είναι οι τράπεζες. Έχουμε χάσει 40 δισ. ευρώ ως Έλληνες πολίτες από την ανακεφαλαιοποίησή τους. Έχουν ρεκόρ κερδοφορίας», απάντησε.
Από τη Σέριφο ξεκινάει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Από τη Σέριφο ξεκινά το πρόγραμμα περιοδειών του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός στο οδοιπορικό του στη Σέριφο, στους βιολογικούς αμπελώνες του καλλιεργούνται οι παραδοσιακές ποικιλίες των Κυκλάδων. Την Τρίτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σερίφου, κ. Ρεβίνθη προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των κατοίκων των μικρών νησιών των Κυκλάδων και κατόπιν θα επισκεφθεί το πολυδύναμο ιατρείο. Από την Τετάρτη, ο κ. Ανδρουλάκης θα περιοδεύσει στους νομούς της Κρήτης.
Η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές θα σήμαινε αποδυνάμωση των αντιλαϊκών πολιτικών τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Μόνο οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σταθερά καταψηφίζουν κάθε αντιλαϊκή οδηγία, αποκαλύπτουν και ενημερώνουν τον λαό για αυτά που του ετοιμάζουν, ώστε να μην αιφνιδιάζεται, φέρνουν και στο ευρωκοινοβούλιο τη “φωνή” του και τα αιτήματά του. Επομένως ας αναρωτηθεί ο λαός τι ευρωβουλευτές θέλει να στείλει εκεί».
Την απόφαση της Τουρκίας μετατρέψει σε ισλαμικό τέμενος τον βυζαντινό ναό της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Εάν, λοιπόν, ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμείνει στην απόφαση του να συναντηθεί με τον Ερντογάν (με κρυφή ατζέντα), έπειτα από αυτή την ιστορική πρόκληση, τότε από “ανίκανος”, καθίσταται “συνεργός”», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Την βεβαιότητά του ότι η Νέα Αριστερά θα εκπροσωπηθεί στη Ευρωβουλή εξέφρασε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Το πιστεύουμε απόλυτα. Γιατί, πέρα από τις δημοσκοπήσεις, αυτό προκύπτει από την καθημερινή μας επαφή με την κοινωνία. Στις καθημερινές περιοδείες και συναντήσεις ακούμε πια πολλές φορές το «εσάς θα ψηφίσουμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.
Την ανάγκη υπεράσπισης της ειρήνης υπογραμμίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και να καταδικάσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν στην κάλπη για να εκλέξουν τους βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.