Πολιτικη & Οικονομια

«Θα κερδηθεί το στοίχημα της Θεσσαλίας», δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης - Στα 3 δισεκ. ευρώ το κόστος αποκατάστασης

Το χρονοδιάγραμμα επιδιόρθωσης των ζημιών παρουσίασε ο Πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο μικρόφωνο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία θα ξεπεράσει τα 3 δισεκ. ευρώ © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/EUROKINISSI

Κ. Μητσοτάκης: Θα κερδηθεί το εθνικό στοίχημα ανάταξης της Θεσσαλίας – Στα 3 δισεκ. ευρώ το κόστος της αποκατάστασης

Το χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση των ζημιών στην πολύπαθη Θεσσαλία, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μουζάκι Καρδίτσας, ενώ νωρίτερα παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης του τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 (μήκους 136 χλμ), που συρρικνώνει τη διάρκεια του ταξιδιού Λαμία-Εγνατία σε 1 ώρα και 45 λεπτά.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0riqyiktoyx)

Το χρονοδιάγραμμα της αποκατάστασης των ζημιών

«Εθνικό στοίχημα το οποίο θα κερδηθεί», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την ανάταξη της Θεσσαλίας. «Η συνολική  αποκατάσταση των ζημιών του “Daniel” και του “Elias” θα ξεπεράσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, τα 1,4 δισεκατομμύρια αφορά μόνο τις οδικές, τις σιδηροδρομικές υποδομές, καθώς και την αποκατάσταση των σχολείων μας», τόνισε.

Κατά την παρουσίαση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών του χρονοδιαγράμματος και του κοστολογημένου προγράμματος αποκατάστασης των ζημιών ανακοινώθηκαν τρία επίπεδα:

  • οδικά έργα,
  • σιδηροδρομικό δίκτυο
  • σχολικές υποδομές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «κοινωνική λογοδοσία προς τους πληγέντες» και ξεκαθάρισε ότι «κανόνας της κυβέρνησης είναι κανένας πολίτης της Θεσσαλίας να μην αισθάνεται ότι δεν έχει την φροντίδα του κεντρικού κράτους».

Εστίασε μάλιστα και στην χρηματοδότηση των έργων μέσα από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ αλλά και τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ ενόψει των ευρωεκλογών επισήμανε ότι «το αποτύπωμα της Ευρώπης μας επιτρέπει να αλλάζει όψη η Ελλάδα».

Ευχαρίστησε για την συνεργασία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της Θεσσαλίας αλλά και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την δωρεά που έδωσε για την αποκατάσταση των σχολείων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0rfkizzucyh)

«Εντός διετίας η ολοκλήρωση του Ε65 για σύνδεση Θεσσαλίας με Κ. Μακεδονία»

Νωρίτερα πρωθυπουργός παρέστη στην εκδήλωση παράδοσης τμήματος Λαμία – Καλαμπάκα του αυτοκινητόδρομου κεντρικής Ελλάδας Ε65. Μίλησε για μια οδική αρτηρία τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας καθώς πλέον σε 2,5 ώρες καλύπτεται η απόσταση από την Αθήνα στην Καρδίτσα και σε 3 ώρες η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα.

«Παραδίδουμε σήμερα το νότιο τμήμα αλλά και το τμήμα από τα Τρίκαλα προς την Καλαμπάκα. 135 χιλιόμετρα ενός ενιαίου αυτοκινητοδρόμου, και ακολουθεί βέβαια, εντός των επόμενων δύο ετών, και η πλήρης ολοκλήρωση του δρόμου, έτσι ώστε να συνδεθεί και η Θεσσαλία με την Κεντρική Μακεδονία και να μπορέσει ο Ε65 πια να είναι ένα έργο το οποίο θα έχει ολοκληρωθεί όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί», τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε:

«Το 2019 είχαμε δεσμευτεί να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε απέραντο εργοτάξιο – σήμερα δίνουν τη θέση τους έτοιμα έργα» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι εκκρεμότητες από το παρελθόν δρομολογούνται από αυτή την κυβέρνηση ξεπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν από τόσο σύνθετα έργα».

Παράλληλα εστίασε και στην οδική ασφάλεια σημειώνοντας ότι η εθνική στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη μείωση τροχαίων στο μισό μέχρι το 2030.

Στη συνέχεια μια σύντομη στάση έκανε σε σημείο του δρόμου Τρικάλων – Καλαμπάκας, όπου, συνομίλησε με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας Λευτέρη Αβραμόπουλο. Σχετικά με το πρώτο τμήμα του βορείου μέρους του Ε65, το οποίο συνδέει τα Τρίκαλα με την Καλαμπάκα, ο πρωθυπουργός κάλεσε όσους πολίτες δεν έχουν προγραμματίσει τις πασχαλινές διακοπές τους να σκεφτούν τη Δυτική Θεσσαλία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.