- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Να μην κλείσει το μουσείο στη Νίσυρο, ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νικητιάδης από την Λ. Μενδώνη
«Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές για νέο αρχαιοφύλακα», ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού
Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»
«Να μην μείνει κλειστό το μουσείο της Νισύρου», ζήτησε ο βουλευτής Δωδεκανήσων του ΠΑΣΟΚ , Γ. Νικητιάδης από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Νικητιάδης: Να καλύψουμε το κενό με νέο αρχαιοφύλακα
«Φροντίστε να καλύψουμε το κενό με νέο αρχαιοφύλακα», είπε στον απόηχο της υπόθεσης κακοποίησης ανηλίκων από υπάλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, που προκάλεσε αντιδράσεις την περασμένη εβδομάδα, με τον τελευταίο να τίθεται σε αναστολή καθηκόντων.
Συγκεκριμένα ο κ. Νικητιάδης, είπε: «Καθ΄ υπέρβαση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, θέλω κυρία Υπουργέ, επειδή κατάγομαι από τη Νίσυρο να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου για ό,τι ακούμε ότι συμβαίνει στο νησί. Θεωρώ, ότι με όσα έχουν ακουστεί, βεβαίως, μηδένα δικάσεις, αλλά έχει πάρει το δρόμο του, στη δικαιοσύνη η υπόθεση. Εκτιμώ όμως ότι αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να επανέλθει ποτέ στη Ρόδο, ακόμη και αν εξελιχθούν τα πράγματα όπως ο ίδιος θα ήθελε».
Λ. Μενδώνη: Έχουν δοθεί εντολές ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης
Η κ. Μενδώνη απάντησε σχετικά: «Νομίζω, πως όλοι συμφωνούμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ασελγείς και αποτρόπαιες πράξεις, εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, όπως καταγγέλλονται. Αυτός ήταν και ο λόγος άλλωστε, που όταν ήρθε η καταγγελία στο Υπουργείο, στις 18 Απριλίου 2024, προχθές, δηλαδή, ο συγκεκριμένος αρχαιοφύλακας ετέθη σε αναστολή καθηκόντων και εγώ διέταξα αμέσως ΕΔΕ από την αρμόδια γενική διευθύντρια.
Η καταγγελία της 18ης Απριλίου ήταν η πρώτη καταγγελία που έρχεται στο Υπουργείο Πολιτισμού. Διότι σήμερα διαβάζω διάφορα: Ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα. Και αυτό το ξεκαθαρίζω.
Και εμένα με ενδιαφέρει η Νίσυρος να μην βρεθεί το καλοκαίρι χωρίς φύλακα και να μείνει κλειστό το αρχαιολογικό μουσείο. Γι΄ αυτό έχουν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εντολές και διευκολύνσεις στον αρμόδιο έφορο αρχαιοτήτων, ώστε να βρεθεί ο φύλακας ή οι φύλακες οι οποίοι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν το μουσείο της Νισύρου, γιατί δεν πρέπει να μείνει κλειστό, εξαιτίας της συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου, που, σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέα».
Ο διάλογος πραγματοποιήθηκε κατά τη σημερινή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτού Δωδεκανήσων με θέμα: «Στο Χαράκι της Ρόδου οι ιδιοκτήτες ακινήτων βρίσκονται δέσμιοι της γραφειοκρατίας και των παθογενειών των αρχαιολογικών υπηρεσιών αδυνατώντας να αξιοποιήσουν την περιουσία τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς πληρώνω με IRIS, κάρτα και web banking
Στις 24 Μαρτίου η σχετική εισήγηση της Κεραμέως στο Υπουργικό Συμβούλιο
Θεραπεύουμε το σύμπτωμα, αλλά ενισχύουμε παθογένειες που χρόνια τώρα εμποδίζουν την ανάπτυξη υγιούς οικονομικής παιδείας στη χώρα.
Ποιοι έχουν έκπτωση έως 50%, για ποιους ιδιοκτήτες ο φόρος είναι μηδενικός
Συμμετοχή άνω των 150.000 πολιτών δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τα μέλη για τη μαζική συμμετοχή στην ψηφοφορία ανάδειξης συνέδρων
«Θα μάθετε να σέβεστε τους θεσμούς», διαμηνύει ο υπουργός Υγείας
Έντονο ενδιαφέρον και αυξημένη συμμετοχή - Έως τις 19:00 ψηφίζουν τα μέλη του κόμματος
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Οι παρεμβάσεις στην αγορά και η συζήτηση για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
Η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε για πρώτη φορά στο αν απογοητεύτηκε που δεν προτάθηκε ξανά για το αξίωμα
Η κυβέρνηση εφαρμόζει μόνιμες φοροελαφρύνσεις για ιδιοκτήτες, μισθωτούς, οικογένειες και επαγγελματίες
Πόλεις-εργαστήρια της εθνικιστικής δεξιάς, ισλαμιστές υποψήφιοι και ο βαθύς ύπνος της γαλλικής κοινωνίας
Θα επιλέξει τον δρόμο της θεσμικής ευθύνης ή θα παρασυρθεί από τον πειρασμό της εύκολης αντιπολίτευσης;
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Αναμένω τη δημόσια απολογία του μέσου και την άμεση απόσυρση του δημοσιεύματος» - Η ανάρτηση της κόρης του πρωθυπουργού
«Έπεσα από τα 108 στα 56 κιλά, χωρίς φάρμακα και ήταν πάρα πολύ δύσκολο»
Μια ύστατη ευκαιρία να σταλεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα στην ελληνική κοινωνία
Ξεκίνησε το Διεθνές Συνέδριο Πολιτιστικής Συνταγογράφησης στην Αθήνα
Επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων και την 110 Πτέρυγα Μάχης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.