Πολιτικη & Οικονομια

Παπανώτας: Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο

«Εγώ τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές» τονίζει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Παπανώτας

Δημήτρης Παπανώτας: Τι απαντάει μετά το σάλο με τις δηλώσεις - «Εγώ τις περίμενα τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι τις εκλογές» τονίζει

Ο Δημήτρης Παπανώτας μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του έσπασε τη σιωπή του και τοποθετήθηκε επί του θέματος. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο «Πρωινό» του Ant1 για τις επίμαχες δηλώσεις του, λέγοντας ότι πρόκειται για «κοπτοραπτική» και ότι περίμενε όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές να υπάρξουν τέτοιες επιθέσεις.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d0n273s6nl41)

Δημήτρης Παπανώτας: Τη δεκαετία του '90 ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και υπερασπιζόμουν τις γυναίκες

«Αυτό είναι κοπτοραπτική, δεν είναι μια δήλωση από την αρχή μέχρι το τέλος. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σε αντίστοιχα περιστατικά έμφυλης βίας κατά των γυναικών, ήμουν ο μόνος που αντιδρούσε τηλεοπτικά και τις υπερασπιζόμουν, με αποτέλεσμα να δεχτώ και εγώ επιθέσεις και δικαστήρια που κράτησαν περίπου 12 χρόνια. Τότε όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι δεν ξέρω που ήταν και εμφανίστηκαν τώρα».

»Εγώ στο περιβάλλον μου δεν έχω τέτοια κρούσματα. Νόμιζα λοιπόν ότι επειδή δεν είμαστε Ιράν και είμαστε Ευρώπη, αυτά τα θέματα έχουν λυθεί. Τελευταία οι καταγγελίες από γυναίκες για έμφυλη βία είναι εκατοντάδες. Ειδικά μετά τη δολοφονία της Κυριακής», συμπληρώνει στην τοποθέτησή του ο δημοσιογράφος.

«Συμπέρασμα είναι ότι σαφώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σαφώς η Αριστερά είναι δίπλα σε όλες τις γυναίκες τις κακοποιημένες και σαφώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να κάνουμε για να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που να πούμε ότι είμαστε καλά».

«Η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου»

«Το θέμα είναι ότι η επίθεση δεν είναι μόνο εναντίον μου, εγώ τις περίμενα αυτές τις επιθέσεις και θα συνεχιστούν μέχρι και τις εκλογές. Οι επιθέσεις όμως αυτές έχουν έναν πιο σαφή στόχο και ο κόσμος θα πρεπει να το καταλάβει αυτό. Ο στόχος είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες που υϊοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο».

«Θα πρέπει να ξέρουν όλα τα κόμματα ότι δεν θα τους περάσει και είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος θα τους αναγκάσει, σε βάθος χρόνου, να ακολουθήσουν και αυτοί αυτές τις διαδικασίες».

«Έχω πολύ γερό στομάχι, άλλωστε γνωρίζουμε όλοι ποιοι επιτίθενται, ξέρουμε ποιοι είναι, έχουν ονοματεπώνυμο, δεν περιμέναμε να μας χειροκροτήσουν», είπε στην τοποθέτησή του.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Παπανώτας, με αφορμή την αντιπαράθεσή του με τη Νόνη Δούνια, είχε δηλώσει στο Happy Day: «Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ