- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξέλιξη η διαδικασία εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών
Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου
ΣΥΡΙΖΑ: Σε εξελιξη η διαδικασία εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών - Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου
Από τις 08:00 το πρωί είναι σε εξέλιξη η εσωκομματική διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τις κάλπες να παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00 το βράδυ.
Η διαδικασία για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ομαλά και με συμμετοχή σε όλη την χώρα, ενώ η ψηφοφορία γίνεται τόσο δια ζώσης σε εκλογικά κέντρα που έχουν στηθεί όσο και ηλεκτρονικά.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που τα μέλη ενός κόμματος αποφασίζουν με την ψήφο τους ποιοι θα βρεθούν στην ευρωλίστα του κόμματος.
Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν - πέραν της διαδικασίας των προκριματικών εκλογών - οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει πέντε άτομα της επιλογής του.
Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προσέρχονται σήμερα, Κυριακή, στα εκλογικά τμήματα και λαμβάνουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνουν τη σχετική φόρμα φίλου του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.
Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με ακριβή στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7 Απριλίου 2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.
Ο εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους υποψήφιους της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.
Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μία από τις 14 Περιφέρειες.
Οι Περιφέρειες και οι σταυροί προτίμησης
Ακολουθούν οι Περιφέρειες με τους εκλεγμένους και τους σταυρούς προτίμησης:
Αττική: εκλέγονται 12 – (μέχρι 4 σταυρούς)
Απόδημοι: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
Κεντρική Μακεδονία: εκλέγονται 4 – (μέχρι 2 σταυρούς)
Θεσσαλία: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)
Δυτική Ελλάδα: εκλέγονται 3 – (1 σταυρό)
Κρήτη: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
ΑΜΘ: εκλέγονται 2 – (1 σταυρό)
Πελοπόννησος: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Στερεά Ελλάδα: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Νότιο Αιγαίο: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Ήπειρος: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Δυτική Μακεδονία: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Ιόνιo: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
Βόρειο Αιγαίο: εκλέγεται 1 – (1 σταυρό)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.