- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Απολαμβάνοντας τις συντροφικές επιθέσεις στον Κατρούγκαλο
Ο σύντροφος Πολάκης κατηγορεί τον σύντροφο Κατρούγκαλο ότι δωροδοκήθηκε με τη θέση στον ΟΗΕ για να κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ
Γιώργος Κατρούγκαλος: Η εκλογή στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» του ΟΗΕ και η επίθεση από τον Παύλο Πολάκη.
Ο σύντροφος Κατρούγκαλος ήταν, είναι και πιθανότατα θα παραμείνει συριζαίος. Ήταν υπουργός του Αλέκση και είναι ακόμα μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Πράγμα που σημαίνει ότι έχει ανεχτεί (αν δεν έχει συμμετάσχει σε αυτές) πολλές πολακικές επιθέσεις τόσο σε στελέχη του κόμματος όσο και σε άσχετους. Δεν του αξίζει κι εκείνου μια τέτοια επίθεση; Δεν του αξίζει να νιώσει ό,τι έχουν νιώσει δεκάδες άνθρωποι τους οποίους το κόμμα του, είτε επισήμως είτε μέσω των ανώνυμων θρασύδειλών του διαδικτύου, συκοφάντησε; Δεν είναι απολαυστικό να τον βλέπεις να παίρνει το δηλητήριο με το οποίο για χρόνια το κόμμα του δηλητηριάζει κάθε αντίπαλό του; Φυσικά και του αξίζει. Φυσικά και είναι απολαυστικό.
Επειδή μπορεί να μη γνωρίζετε, να σας πω ότι ο σύντροφος Κατρούγκαλος, κομμουνιστής, γνωστός για τους αγώνες του για τη σωστή τοποθέτηση της ποσέτ (ή όπως αλλιώς λέγεται το μυξομάντιλο στο τσεπάκι του σακακιού), εκλέχθηκε στη θέση του «Ανεξάρτητου Εμπειρογνώμονα για μια Δημοκρατική και Δίκαιη διεθνή Τάξη» του ΟΗΕ, πράγμα που πρώτα και πάνω από όλα λέει κάτι για την κατάντια του ίδιου του Οργανισμού. Την επομένη της ανακοίνωσης της εκλογής το έτερον ήμισυ (από πολιτικής απόψεως) του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα, ο σύντροφος Πολάκης έγραψε: «ΟΛΑ εξηγουνται…. Αλλα δεν ηταν ο μονος ,ξερω κι εναν αλλον που πηγε διευθυντης επενδυσεων στην Εurobank και εναν που πηγε στην Τραπεζα της Ελλαδας. Αυτος εδω ομως, ερριξε τη μαχαιρια δυο μερες πριν τις εκλογες του Μαιου…». (Η σύνταξη και η ορθογραφία είναι του πρωτότυπου αφού έκανα «κόπι πάστε» που θα έλεγε και ο αψύς Σφακιανός)
Δηλαδή ο σύντροφος Πολάκης κατηγορεί τον σύντροφο Κατρούγκαλο ότι δωροδοκήθηκε με τη θέση στον ΟΗΕ για να κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ. Και μαζί κατηγορεί και άλλους δύο συντρόφους στους οποίους την επίθεση επίσης απολαμβάνω αλλά όχι τόσο όσο στον σύντροφο Γιώργη ο οποίος απάντησε ότι η θέση είναι άμισθη (δηλαδή ο αγώνας του για μια «δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη» θα δοθεί αφιλοκερδώς) και ότι η υποψηφιότητα του δεν υποστηρίχτηκε από την κυβέρνηση.
Προφανώς δεν μπορώ να ξέρω ποια είναι η αλήθεια, αν και για να είμαι ειλικρινής προτιμώ να έχει δίκιο ο σύντροφος Κατρούγκαλος. Γιατί η απόλαυση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν ο παλιός υπουργός του Αλέκση αδικείται και πέφτει θύμα συκοφαντίας ακριβώς όπως πολλοί άλλοι σύντροφοι (που δεν με νοιάζει) και άλλοι συμπολίτες (που με νοιάζει) στο παρελθόν. Του αξίζει όπως αξίζει σε κάθε συνοδοιπόρο του Αλέκση και του Πολάκη. Και μπράβο του και ας πρόσεχε (άλλωστε ως κομμουνιστής θα έπρεπε να ξέρει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι οι ίδιοι του οι σύντροφοι).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
«Η Περιφέρεια Αττικής έχει πρόδηλο έννομο συμφέρον να δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας»
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Επιδότηση έως 750 ευρώ μηνιαίως για προσλήψεις
Ο βουλευτής μίλησε για τη ρήξη του με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Η προθεσμία και οι αλλαγές στο φετινό πρόγραμμα
Από την OpenAI στη Wall Street: H άνοδος, το μανιφέστο και το τεράστιο επενδυτικό στοίχημα του 24χρονου Άσενμπρενερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.