- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κασσελάκης από Χανιά: Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας. Η ασφάλεια όλων δεν είναι προς διαπραγμάτευση
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για την αστυνομία
Στ. Κασσελάκης από Χανιά: Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας. Η μοίρα των Ελλήνων δεν είναι δεδομένη
Ανοιχτή πολιτική ομιλία πραγματοποίησε απόψε στην οδό Μουσούρων, στα Χανιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κλείνοντας την πρώτη ημέρα της περιοδείας του στην Κρήτη.
Κασσελάκης: Μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και μείωση φόρου σε καύσιμα
«Είναι τεράστια χαρά να είμαι στον τόπο καταγωγής μου στα Χανιά», είπε ο κ. Κασσελάκης στην αρχή της ομιλίας του, εξηγώντας ότι ανήκει σε μια οικογένεια που μεγάλωσε πολύ φτωχικά στο χωριό Σκινές. Όπως είπε ήταν μια οικογένεια που πάντα ανήκε στον δημοκρατικό χώρο και πότε δεν είχε καμία σχέση με τη δεξιά.
Στην τοποθέτησή του για την οικονομία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μηδενικός ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του φόρου στα καύσιμα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο φορολογικό σύστημα και στην προτεινόμενη κλίμακα που έχει παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις προτάσεις του κόμματος για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων.
«Η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή»
Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για την αστυνομία, με αφορμή την γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ πρέπει να επιλέγεται από τη Βουλή και οι αστυνομικοί να εκπαιδεύονται από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και ειδικά σε ζητήματα όπως η έμφυλη βία και το μπουλινγκ. «Η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη για μένα δεν είναι προς διαπραγμάτευση», τόνισε.
Μιλώντας για τη δικαιοσύνη, τόνισε ότι έχει πάψει να είναι το τελευταίο αποκούμπι των πολιτών, ενώ προανήγγειλε τομές που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις ομοφοβικές αντιλήψεις που επικρατούν ακόμα στην κοινωνία λέγοντας πως και στην Κρήτη υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν ομοφοβικά τον πρώτο ανοιχτό ομόφυλο γάμο. «Για τα γονίδιά μου δε θα απολογηθώ ποτέ και δεν πρόκειται να απολογηθεί ποτέ η Κρήτη που έχει πολεμήσει τον φασισμό. Δε θα αφήσουμε τον φασισμό να γίνει καρκίνωμα» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης. «Πάμε να φτιάξουμε το σπίτι μας, δεν είναι δεδομένη η μοίρα των Ελλήνων», κατέληξε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε η υπουργός Εργασίας για τις συμβάσεις
Νέος γύρος άγριας αντιπαράθεσης ανάμεσα στον υπουργό Υγείας και την Πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας με φόντο τη συνάντηση στην Αθηναϊκή Λέσχη
Ο υπουργός απάντησε στην κριτική για τις υποθέσεις φορολογικής απάτης
Ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της περιοχής
Σχεδόν 600.000 κάτοικοι απέχουν περισσότερα από 20 χιλιόμετρα από τράπεζα
Σε δύο δόσεις οι πληρωμές
Είπαν κάτι που δεν έχουν πει ξανά;
Πότε θα γίνει η πρώτη πληρωμή
Έφτασε τα 165,4 δισ. ευρώ - Αυξήθηκε η κατανάλωση, αρνητικό το ποσοστό αποταμίευσης
Τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Διεύρυνση των εισοδηματικών ορίων κατά 2.000 ευρώ και ειδική μέριμνα για τις τρίτεκνες οικογένειες
Θερμές ευχαριστίες της Εκκλησίας στον πρωθυπουργό για τη συμφωνία με την Αίγυπτο και τα κειμήλια
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Συνολικά 33 πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση
Οι δύο περιφέρειες που συγκεντρώνουν πάνω από τις μισές επενδυτικές προτάσεις
Χωρίς τέλος το ράλι στο πετρέλαιο
Η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
Στο επίκεντρο συνδεσιμότητα, ενέργεια και Patriot
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.