- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Golden Visa: Υπερψηφίστηκε η τροπολογία - Τα κόμματα που καταψήφισαν
Με ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2022/2523 του Συμβουλίου, της 15ης Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Pillar II) και άλλες τελωνειακές και φορολογικές διατάξεις», καθώς και η τροπολογία για τους όρους χορήγησης της Golden Visa.
Το νομοσχέδιο υπερψηφίσθηκε επί της Αρχής από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, τη Νέα Αριστερά και τους Σπαρτιάτες. Το καταψήφισε το ΚΚΕ, ενώ με το «παρών» τάχθηκαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας
Η τροπολογία για το νέο καθεστώς χορήγησης της Golden Visa σε πολίτες τρίτων χωρών σε ότι αφορά επενδύσεις ακίνητης περιουσίας, όπως τροποποιήθηκε, ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, ενώ με το «παρών» τάχθηκαν ΚΚΕ και Νίκη
O υφυπουργός απέρριψε την κριτική, περί μη κοστολόγησης από το ΓΛΚ των απωλειών που θα επιφέρει στα έσοδα η τροπολογία για την Golden Visa
Ο υφυπουργός, νωρίτερα, ολοκληρώνοντας την συζήτηση απέρριψε την κριτική, ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ, περί μη κοστολόγησης από το ΓΛΚ των απωλειών που θα επιφέρει στα έσοδα η τροπολογία για την Golden Visa λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει και να κοστολογήσει εάν και πόσοι επενδυτές θα έρθουν από την Κίνα ή άλλη τρίτη χώρα για να επενδύσουν σε σπίτι και τι αξίας θα είναι αυτές οι επενδύσεις. Το ΓΛΚ, όπως αναφέρει και σε ανάλογες περιπτώσεις είναι ότι τα πραγματικά στοιχεία θα αναδείξουν και την όποια απώλεια υπάρξει. Το ίδιο έλεγε το ΓΛΚ και επί κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Παρατήρησε πως η αναφορά του ΓΛΚ περί «κάλυψης απώλειας εσόδων από τον Προϋπολογισμό, κάτι άλλωστε που το αναφέρει πάντα, είναι μια ακόμη απόδειξη άσκησης συνετής δημοσιονομικής πολιτικής. Της συνέχισης μιας πολιτικής που οδηγεί την οικονομία σε συνεχείς αναβαθμίσεις και η οποία δημιουργεί εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία».
«Σήμερα στους Financial Times φιλοξενούνται διθύραμβοι για την ελληνική οικονομία»
Επισήμανε ότι «σήμερα στους Financial Times φιλοξενούνται διθύραμβοι για την ελληνική οικονομία και διερωτήθηκε «μήπως και οι Financial Times ήταν στην λίστα Πέτσα ή είναι μια απόδειξη ότι η θεωρεία σας περί δήθεν καταρρέουσας οικονομίας είναι δείγμα ότι εσείς είστε τελικά που στραβά αρμενίζετε και δεν είναι στραβός ο γιαλός».
Ο υφυπουργός, επέμεινε στην κριτική του στο οικονομικό και φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πως μέσα από ένα video μοιράσατε 40 δισ. ευρώ. Κάθε video σας είναι και μια ζημιά γι αυτό μην τα κάνετε. Δεν υπάρχει και κανένας λόγος να δείχνετε ότι δεν πιστεύετε στην δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.