- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Βρούτσης: « Έχουμε από τα πιο σύγχρονα γήπεδα του κόσμου σε θέματα ασφαλείας»
Μετά τον νέο αθλητικό νόμο και τις κάμερες, έρχεται η ταυτοπροσωπία
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης μίλησε για το δεύτερο «πακέτο» μέτρων της Κυβέρνησης, για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε τις προϋποθέσεις εισόδου στα γήπεδα των ομάδων της Super League.
Παράλληλα, τόνισε για ακόμα μία φορά τα οφέλη του νέου αθλητικού νόμου. Τέλος, ξεκαθάρισε ότι έως το τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ισχύει και το παλιό, αλλά και το καινούργιο σύστημα εισόδου.
Όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού:
«Η κυβέρνηση έδειξε από την αρχή αποφασιστικότητα σε ένα ζήτημα που είχε σύμφωνη γνώμη όλη η κοινωνία για να έχουμε μεγαλύτερη ασφάλεια στα γήπεδα ποδοσφαίρου. Ο τελευταίος αθλητικός νόμος αρχίζει να αποδίδει θετικά γιατί συμβάλλουν ταυτόχρονα οι ίδιοι οι φίλαθλοι που θέλουν ασφαλή γήπεδα και ανοιχτά γήπεδα.
Εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα γίνει να δούμε φιλάθλους και των δύο ομάδων στα γήπεδα, αλλά δεν πάμε από το Α στο Ω. Χρειάζονται βήματα, έχουν γίνει και είναι άθλος. Βλέπουμε ντέρμπι και διαπιστώνεται η αλλαγή της εικόνας. Οι ίδιοι οι φίλαθλοι μαζί με τις ΠΑΕ περιφρουρούν τις ομάδες τους. Πήραμε αποφασιστικά μέτρα, δείξαμε ότι είμαστε αταλάντευτοι παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν στην αρχή.
Το πρώτο βήμα ήταν η ψήφιση του νόμου, το δεύτερο οι κάμερες. Πλέον η Ελλάδα έχει από τα πιο σύγχρονα γήπεδα του κόσμου από πλευράς ασφάλειας. Η έδρα του τελικού Κυπέλλου που δεν είχε κάμερες αποτελεί μια εξαίρεση. Τώρα πάμε στο επόμενο βήμα, της ταυτοπροσωπίας. Σήμερα συμφωνήσαμε στο να πάμε σε ένα μεταβατικό στάδιο προσαρμογής. Από 9/4 ξεκινά το επόμενο βήμα, με τη νέα σύγχρονη μεθοδολογία. Στο μεταβατικό στάδιο θα εφαρμόζεται ο νόμος ταυτοπροσωπίας, αλλά θα ισχύει και το παλιό σύστημα, ώστε όλοι να προσαρμοστούν στο παλιό σύστημα».
Δημήτρης Παπαστεργίου (υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης): «Σε απόλυτη συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού και την Super League ξεκινάμε από 9/4. Μέσα από το Wallet βγάζουμε το εισιτήριό μας με πολύ εύκολο τρόπο. Αν δεν έχουμε καταλάβει ακόμη το σύστημα ή δεν έχουμε κατεβάσει το Wallet, συνεχίζουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο με το χαρτί του εισιτηρίου και τον τρόπο που μπαίναμε ως τώρα, με έλεγχο ταυτοπροσωπίας στην είσοδο. Οι φίλαθλοι έχουν να κάνουν μόνο ένα βήμα, να κατεβάσουν το Wallet, έχουν γραφτεί περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες.
Η είσοδος του διαρκείας ή του απλού εισιτηρίου είναι κάτι απλό. Αντί να απασχολούμε εκατοντάδες ή χιλιάδες αστυνομικούς στα γήπεδα, η ταυτοποίηση γίνεται ηλεκτρονικά. Στη νέα σεζόν σκεφτόμαστε αρκετά άλλα πράγματα, όπως το θέμα των μεταβιβάσεων των εισιτηρίων. Για τα μικρά παιδιά, αν είναι κάτω από 15 ετών, μπαίνει με την ταυτοποίηση του γονέα ή του κηδεμόνα του, αν είναι πάνω από 15, μπορεί και μόνο του».
Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League): «Θα πρέπει να ευχαριστήσω τους δύο υπουργούς για την άριστη συνεργασία. Έχουμε εκπληρώσει τα βήματα με χειρουργική ακρίβεια και το βλέπουμε στα γήπεδα. Αν όσα έχουμε σχεδιάσει δεν αποδίδουν, τα μέτρα μένουν στα συρτάρια. Το ποδόσφαιρο συμμετέχει ενεργά και αποτελεσματικά. Ακόμη και η συζήτηση που οδήγησε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο δείχνει ότι όλες οι πλευρές θέλουμε το ίδιο πράγμα. Στόχος είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».//Α.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.