- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κυβερνητικές πηγές: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα το κατηγορητήριο ΣΥΡΙΖΑ για τον Κώστα Καραμανλή
«Μόλις στερήθηκαν και την τελευταία τους δικαιολογία» απαντάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Τέμπη - Προανακριτική Επιτροπή: Τι απαντούν κυβερνητικές πηγές - «Η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται» απαντάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Μετά την παράδοση του κατηγορητηρίου για τον Κώστα Καραμανλή στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ό,τι «σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας, όποιος θεωρεί ότι υπάρχουν ενδείξεις ενοχής για πράξη ή παράλειψη από πολιτικά πρόσωπα, έχει τη δυνατότητα να συντάξει κατηγορητήριο, το οποίο θα περιέχει και πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής εξέτασης και αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία».
«Μέχρι να ακολουθηθεί η ανωτέρω διαδικασία, μιλάμε απλώς για ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».
Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Η επιχείρηση συγκάλυψης συνεχίζεται, επιβεβαιώνοντας την πολιτική εξίσωση ‘Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής, Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης, η συγκάλυψη, έχει πρόσωπο', αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και προσθέτει: «Μόλις στερήθηκαν και την τελευταία τους δικαιολογία».
Στην ανακοίνωση αναφέρει ακόμη: «Από το ‘να φέρετε στη Βουλή κατηγορητήριο, να το συζητήσουμε' και ‘με γενικές κατηγορίες και χωρίς κατηγορητήριο, δεν έχουμε κράτος δικαίου', του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ‘αφού συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, να το φέρει στην ολομέλεια' των κυβερνητικών πηγών.
Από τα θερμά χειροκροτήματα στον κ. Καραμανλή και τους κυβερνητικούς λεονταρισμούς για την υποστήριξη του, στην άτακτη υποχώρηση».
Ακολούθως εξηγεί: «Μισή ώρα αφότου παρέλαβε στα χέρια του ο Κυριάκος Μητσοτάκης το κατηγορητήριο που ζητούσε επιτακτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέταξε για ακόμα μια φορά τη… μπάλα στην εξέδρα, για να διασώσει τον κ. Καραμανλή από τις βαρύτατες πράξεις και παραλείψεις που του αποδίδονται».
O ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το «κατηγορητήριο» για τον Κώστα Καραμανλή
Το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις» του Κώστα Αχ. Καραμανλή, παρέδωσε η Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, στον Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.
ΣΥΡΙΖΑ: Να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη
Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής «για να διερευνήσει τα παραπάνω εγκλήματα» και «ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, έτσι ώστε να οδηγηθεί αυτός στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης».
Θεοδώρα Τζάκρη: Να εργοποιήσει η κυβέρνηση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών
«Παρέδωσα μόλις στον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Καλαφάτη προς ενημέρωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της κυβέρνησης και της Κ.Ο. της ΝΔ, το κατηγορητήριο με συγκεκριμένες πράξεις-παραλείψεις του Κώστα Αχ. Καραμανλή, οι οποίες κατά την άποψή μας πληρούν την αντικειμενική και την υποκειμενική υπόσταση των κακουργημάτων της ανθρωποκτονίας με ενδεχομένο δόλο κατ' άρθρο 299 ΠΚ, της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς κατ' άρθρο 291 παρ.1δ' και στ' ΠΚ και της έκθεσης κατ' άρθρο 306 παρ. 2 ΠΚ.
Ζητούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να δεσμευτεί ότι θα ψηφίσει την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής κατ' άρθρο 86 παρ.3 του Συντάγματος για να διερευνήσει τα παραπάνω εγκλήματα και να δεσμευτεί ότι δεν θα προσπαθήσει να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή έτσι ώστε να οδηγηθεί αυτός στην δικαιοσύνη μετά από την άσκηση ποινικής δίωξης.
Ζητούμε λοιπόν από την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη να εφαρμόσει το Σύνταγμα, να ενεργοποιήσει τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και να παύσει να συγκαλύπτει την εγκληματική συμπεριφορά του κ. Καραμανλή και από τον κ. Καραμανλή να θέσει εαυτόν στην διάθεση της δικαιοσύνης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι μπορούν να κάνουν οι εργαζόμενοι αν δεν καταβληθεί
Tο όφελος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.