Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης και Τριντό παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Μόντρεαλ (βίντεο)

«Zito i Hellas» έγραψε ο Καναδός πρωθυπουργός σε ανάρτησή του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση στο Μόντρεαλ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζάστιν Τριντό στην παρέλαση στο Μόντρεαλ © ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

25η Μαρτίου στον Καναδά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Παρακολούθησε την παρέλαση με τον Τζάστιν Τριντό

Την παρέλαση για την 25η Μαρτίου παρακολούθησε στο Μόντρεαλ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Καναδό ομόλογό του, Τζάστιν Τριντό, στο πλαίσιο της επίσκεψής του Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα.

25η Μαρτίου: Μητσοτάκης και Τριντό παρακολούθησαν την παρέλαση στο Μόντρεαλ

Ο Τζάστιν Τριντό σε ανάρτησή του στο «Χ» έγραψε μεταξύ άλλων: «Ζήτω η Ελλάς! Δεν θα έχανα την παρέλαση για τίποτα στον κόσμο – και αυτή τη φορά έφερα και έναν ειδικό καλεσμένο να τη γιορτάσει μαζί μας: τον Κυριάκο Μητσοτάκη», δίνοντας στη δημοσιότητα ένα σύντομο βίντεο με στιγμιότυπα από την παρέλαση. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Μόντρεαλ

«Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη χαρά να εκπροσωπώ σήμερα την πατρίδα μας, εδώ στο Μόντρεαλ, σε αυτή την πραγματικά εντυπωσιακή παρέλαση επ’ ευκαιρία της επετείου της Εθνικής Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου. Εδώ στον Καναδά πράγματι η καρδιά του Ελληνισμού χτυπάει πολύ δυνατά και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου αντηχεί ζωντανό και επίκαιρο σε όλη την οικουμένη και εδώ στον Καναδά. Ο αγώνας μας για εθνική ανεξαρτησία σε δύσκολες στιγμές είναι πάντα ιστορικά επίκαιρος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του μετά το τέλος της παρέλασης και πρόσθεσε: 

«Και βέβαια τη φετινή χρονιά η παρουσία μας στην ομογένεια έχει μία ξεχωριστή αξία, διότι για πρώτη φορά κάνουμε πράξη το όραμα δεκαετιών, Ελλήνων ομογενών, να μπορούν να ψηφίσουν επιστολικά από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Οπότε και πάλι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον Καναδό Πρωθυπουργό, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσους οργάνωσαν αυτή την πραγματικά καταπληκτική παρέλαση, η οποία αποδεικνύει ότι ο Ελληνισμός εδώ στον Καναδά είναι ρωμαλέος και ζωντανός. Σε ευχαριστώ, Justin, που μου έδωσες την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την απίθανη παρέλαση, σε αυτή την πολύ σημαντική ημέρα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο μέρος για να περάσω την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας απ’ ό,τι με εσένα και τους Ελληνοκαναδούς συμπατριώτες μου εδώ στο Μόντρεαλ».

«Οι Ελληνοκαναδοί είναι μια απίστευτα δυναμική κοινότητα, έχουν προσφέρει πολλά στον Καναδά, αλλά είναι επίσης πολύ περήφανοι για τις ελληνικές τους ρίζες και είναι υπέροχο που είμαστε μαζί σήμερα», δήλωσε από την πλευρά του ο Τζάστιν Τριντό.

Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Καναδός ομόλογός του παρακολούθησαν μαζί τη δοξολογία για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου στον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ