- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «Πολιτικοί αρχηγοί χτίζουν καριέρες πάνω στο δυστύχημα των Τεμπών»
Δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ για την τραγωδία στα Τέμπη, το μπάζωμα και την απόδοση ευθυνών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι» για τα όλο και αυξανόμενα περιστατικά βίας, την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και τις εξελίξεις στον δρόμο για την απόδοση ευθυνών.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αρχικά στην αύξηση των περιστατικών βίας, αλλά και την τρανσφοβική επίθεση που καταγράφηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη από νεαρά άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους. Ανάμεσά τους βρίσκονταν και αρκετοί ανήλικοι. «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για τη Θεσσαλονίκη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι υπάρχει πιο αυστηρός αντιρατσιστικός νόμος. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για το bullying στα σχολεία και προανήγγειλε την άμεση ενεργοποίηση σχετικής πλατφόρμας (και) για καταγγελίες.
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ για Τέμπη: Η Δικαιοσύνη θα απαντήσει για το μπάζωμα και τα βαγόνια
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το μπάζωμα στον χώρο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος. «Είναι πολύ στενάχωρη αυτή η συζήτηση και οφείλω να δώσω συγκεκριμένες απαντήσεις. Δεν θέλουμε fake news στον δημόσιο διάλογο γιατί αδικούν το μέγεθος της τραγωδίας. Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και αυτή θα απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα και για το μπάζωμα και τα βαγόνια. Είναι σημαντικό ότι η δικαιοσύνη επέλεξε να έχει δεύτερο πραγματογνώμονα. Τι να συγκαλύψουμε ακριβώς με το μπάζωμα; Θυμάμαι τις εικόνες και τις μυρωδιές ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Έπρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος και να γίνουν έρευνες αν υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι. Τότε ψάχναμε ακόμα σορούς και μιλούν κάποιοι για μπάζωμα; Λυπάμαι και οργίζομαι. Η δουλειά από τους επιχειρησιακούς παράγοντες έγινε όσο καλύτερα γίνεται».
Όσο για τα βαγόνια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «τι έγινε εξαερώθηκαν; Συγκρούονται δυο αμαξοστοιχίες και ξαφνικά δυο βαγόνια εξαφανίστηκαν, αυτό μου λέτε; Γι αυτό επειδή εγώ σέβομαι τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων και έχουν το δικαίωμα να είναι οργισμένες λέω: είμαι σίγουρος ότι όλα αυτά είναι ανυπόστατα. Το έχει πει η ίδια η πυροσβεστική. Όλα αυτά ήταν επιχειρησιακές ενέργειες. Θέλω να θυμηθείτε το κλίμα εκείνων των ημερών. Κάποιοι προσπαθούν να χτίσουν καριέρες πάνω στα Τέμπη. Ο κ. Βελόπουλος προσπαθεί να το κάνει. Όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα μπορούν να καταθέσουν αίτημα προανακριτικής αλλά με συγκεκριμένα στοιχεία. Πρώτος εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια. Αυτή τη στιγμή ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι καθώς κουβαλάει παθογένειες δεκαετιών».
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ για την ακρίβεια: «Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών»
Σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Η κυβέρνηση απαντάει με αυξήσεις μισθών. Ο μέσος μισθός να φτάσει στα 1500 ευρώ και ο κατώτατος τα 950 το 2027. Θα τον πετύχουμε τον στόχο. Ήδη από το 2019 οι μισθοί έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω από 20%. Πέφτει η ανεργία. Οι επιχειρήσεις πρέπει να πληρώσουν περισσότερο για να προσεγγίσουν εργαζόμενους. Υπήρχε λόγος που αυξήθηκαν οι τιμές. Διότι αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους. Δεν υπάρχει όμως λόγος να υπάρχουν όταν οι συντελεστές κόστους πέφτουν».
Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: «Δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα»
O Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί έκτακτο επίδομα Πάσχα. «Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν πολύ δύσκολο προϋπολογισμό και έχουμε κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις με τον τομέα της υγείας. Την 1η Απριλίου θα γίνει η αύξηση του κατώτατου μισθού και αν έχουμε κάτι θα γίνει προς το τέλος του χρόνου. Θα μπορούσα να πω εκλογές έρχονται θα δώσουμε κάτι, αλλά δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα».
Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪLive | Συνέντευξη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο.
Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, March 12, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.