- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πιερρακάκης: Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε Μη Κρατικά Πανεπιστήμια
«Λύσαμε μια ιστορική εκκρεμότητα»
Πιερρακάκης για τα Μη Κρατικά AEI : Ιστορικό το νομοσχέδιο - Μόνο εμείς και η Κούβα δεν είχαμε, είπε ο Υπουργός Παιδείας
Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και το «ιστορικό» νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή την Παρασκευή (8.03) μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης.
Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα και η Κούβα, ήταν τα μοναδικά κράτη που δεν επιτρεπόταν η ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων και τόνισε πως ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ σύντομα θα υπάρχουν και σχετικές ανακοινώσεις.
Η ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων στο επίκεντρο, λέει ο Πιερρακάκης
«Η πλειοψηφία των ρυθμίσεων που περιείχε το νομοσχέδιο αφορά την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Για παράδειγμα αυξάνεται η χρηματοδότηση τους και διπλασιάζονται οι ποιητικές εστίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης.
Ο Υπουργός Παιδείας, επεσήμανε αναφερόμενος στο θέμα της βίας ανηλίκων και την έξαρση της και στα σχολεία, ότι επίκειται να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια για την καταπολέμηση της.
Αναφερόμενος ακόμη στα επεισόδια που σημειώθηκαν μέσα και έξω από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, είπε ότι η Αστυνομία δεν μένει πλέον απλός παρατηρητής και επεμβαίνει όταν χρειάζεται.
Ο Πιερρακάκης για τα Όσκαρ
Ο κ Πιερακάκης με την ευκαιρία της απονομής των Όσκαρ και της μεγάλης επιτυχίας του Γιώργου Λάνθιμου με το «Poor Things», που κατέκτησε 4 Όσκαρ, αποκάλυψε ότι στα μαθητικά του χρόνια έγραφε ως κριτικός κινηματογράφου.
«Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης και δικαίως κατέκτησε τα Όσκαρ, αν και απέναντι του είχε μιας από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων ετών, το “Οπενχάιμερ”», ανέφερε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 59 χρόνια από το πραξικόπημα
Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
Πότε μπαίνουν σε ιδιωτικό τομέα και Δημόσιο
Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Αναλυτικός πίνακας με τα μόρια ανά κατηγορία
Η σκανδαλολογία είναι βούτυρο στο ψωμί ενός άφρονος κλάσματος του πολιτικού μας συστήματος που είναι φτιαγμένο για να την εκμεταλλεύεται.
Προσυνέδριο ΝΔ στο Ηράκλειο - Έμφαση σε 12μηνο τουρισμό, τεχνολογία και βιώσιμη ανάπτυξη νησιών
Στο επίκεντρο άμυνα, οικονομία και πολιτισμός, με νέα ώθηση στη στρατηγική συνεργασία
«Με έχουν ελέγξει οι πάντες, δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Τα νέα οχήματα παρουσιάστηκαν στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη
Ομόφωνη εισήγηση του Γενικού Συμβουλίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο η τελική απόφαση
Πώς αποκαλύπτεται η ευαλωτότητα της ελληνικής οικονομίας που εξαρτάται υπέρμετρα από τον τουρισμό
Υψηλοί τόνοι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, με αντιπαράθεση για την εξέταση εμπλεκόμενων προσώπων
Όταν υπερασπίζεσαι το ψέμα σου ως «ασήμαντο»
Πότε η ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια
Πότε θα δοθεί η πρώτη ενισχυμένη πληρωμή
«Όταν είσαι πολύ εκνευρισμένος το κινητό πρέπει να φεύγει από το χέρι σου»
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.