Πολιτικη & Οικονομια

«Δεν έδωσα καμία εντολή» λέει ο Τριαντόπουλος για το μπάζωμα στα Τέμπη

«Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού» απαντά στις καταγγελίες της Καρυστιανού

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τριαντόπουλος - Τέμπη: Δεν έδωσα εντολή για μπάζωμα
Τριαντόπουλος γιατα Τέμπη: Δεν έδωσα εντολή για μπάζωμα © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Τριαντόπουλος για Τέμπη: Δεν έδωσα εντολή για μπάζωμα - Πώς απαντά στις καταγγελίες της Καρυστιανού

Στα σενάρια που τον θέλουν να είναι το πρόσωπο που έδωσε την εντολή για το μπάζωμα στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, απάντησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντάπουλος.

«Δεν έδωσα εντολές για κάτι. Δεν είχα τέτοιο ρόλο. Δεν είχα τέτοια αρμοδιότητα. Δεν συμμετείχα στις συνεδριάσεις του συντονιστικού» είπε ο κ. Τριαντόπουλος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czicnsno9t8p)

«Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι κάτι που με έχει σημαδέψει όπως και όλους μας και γι' αυτό κάθε αναφορά που κάνω γίνεται πάντα με σεβασμό στα θύματα, τις οικογένειες και την ίδια την κοινωνία. Και πάντα είμαι ξεκάθαρος.

»Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό έπειτα από αίτημα της πυροσβεστικής, αποφάσισαν τις παρεμβάσεις και τις διαμορφώσεις χώρου, αυτές που έπρεπε να γίνουν για ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο δυστύχημα, όπως προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών» είπε ο κ. Τριαντόπουλος απαντώντας στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνο Μπούμπα, αλλά και στις καταγγελίες που τον θέλουν ως το πρόσωπο που αποφάσισε να μπαζωθεί ο χώρος.

«Οι λεπτομέρειες έχουν απαντηθεί από αυτούς που είχαν την υπηρεσιακή ευθύνη στο πεδίο ώστε να γίνουν οι έρευνες, να εντοπιστούν τα θύματα και να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες. Διαμόρφωσαν τον χώρο όπως οι ίδιοι έκριναν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, τις διαδικασίες και τις ανάγκες που εντόπισαν. Προχώρησαν σε ενέργειες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το δύσκολο έργο τους» τόνισε.

«Μια απλή αναζήτηση στα πρακτικά, το επιβεβαιώνει. Δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του Κώστα Αγοραστού, άλλωστε το έχει δηλώσει ο ίδιος δύο φορές. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση» υπογράμμισε, επαναλαμβάνοντας τον σεβασμό του στους γονείς που, όπως είπε, θεωρεί ότι κανείς δεν μπορεί να νιώσει το δράμα τους, και τον σεβασμό στη δικαιοσύνη.

Η καταγγελία της Μαρίας Καρυστιανού για τα Τέμπη

Οι δηλώσεις Τριαντόπουλου έρχονται στη σκιά των καταγγγελιών της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Θυμάτων των Τεμπών, ότι εκείνος έδωσε την εντολή να μπαζωθεί το σημείο της τραγωδίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czhrfwfpi7jt)

Σύμφωνα με την καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου των θυμάτων, Μαρίας Καρυστιανού, ο τότε περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, κατέδειξε ως υπεύθυνο για το μπάζωμα τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, γεγονός το οποίο έσπευσε να διαψεύσει ο πρώην περιφερειάρχης.

Μιλώντας στο Alert, η Μαρία Καρυστιανού ανέφερε ότι είχε στείλει εξώδικο προς τον πρώην περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, όταν είχε πληροφορηθεί ότι το μπάζωμα ήταν απόφαση της Περιφέρειας.

Ωστόσο, ο Κ. Αγοραστός, σε γραπτή του απάντηση επισήμανε ότι ακολούθησε εντολές, οι οποίες ήρθαν από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, έπειτα από δύο συνεδριάσεις.
«Εγώ έστειλα ένα εξώδικο στον κ. Αγοραστό και έλαβα μία απάντηση γραπτή, η οποία ανέφερε ότι “Εγώ ακολουθούσα εντολές και ότι οι εντολές ήρθαν από τον κύριο Τριαντόπουλο, έγιναν δύο συνεδριάσεις και μου δόθηκε αυτή η εντολή”».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.