- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζαχαριάδης: «Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη»
«Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε το μέλος της ΠΓ
Ο Κώστας Ζαχαριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ, την παρέμβαση Τσίπρα και τις εκλογές για την ηγεσία
Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζει τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την ομιλία - απάντηση που έδωσε από το βήμα του Συνεδρίου ο Στέφανος Κασσελάκης για την επόμενη ημέρα στο κόμμα. Ο Κώστας Ζαχαριάδης σχολίασε ως απολύτως θετική την παρέμβαση Τσίπρα, σημειώνοντας ότι ο πρώην πρόεδρος «σηκώνει το μπόι και τη ματιά του και λέει τα πράγματα όπως είναι». Το μέλος της Πολιτικής Γραμματεία δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Όλγα Γεροβασίλη θα μπορούσε να αποτελέσει την υποψηφιότητα - απάντηση στον κ. Κασσελάκη.
Ο Κ. Ζαχαριάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ και την παρέμβαση Τσίπρα
«Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, σοβαρό και έχουμε μια διαδικασία που μπορεί η ηγεσία αυτή να κριθεί και να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κόμμα του 31,5% μέχρι τις εκλογές του Μαΐου και τώρα δημοσκοπικά βρίσκεται στη ζώνη του 10%. Κατά τη γνώμη μου κατά την περίοδο του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να σταθεροποιηθεί και να κάνει ένα μικρό βήμα προς τα πάνω, το κόμμα κατρακυλάει και πολιτικά και δημοσκοπικά και άποψη συσπείρωσης οργανωτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οργανωτικά και πολιτικά αφυδατωμένος», είπε ο Κώστας Ζαχαριάδης.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι «φυσικά θα υπάρξει αντιπαραθετική υποψηφιότητα στον Κασσελάκη» ενώ στο ερώτημα αν η Όλγα Γεροβασίλη είναι το πρόσωπο που μπορεί να παίξει αυτόν τον ρόλο απάντησε «κατά τη γνώμη μου ναι αλλά αυτό είναι κάτι που θα πουν πρώτα οι ίδιοι μέσα στο συνέδριο, δεν θα τους το υποδείξω εγώ». Επιπλέον, τόνισε: «Δεν δέχομαι να λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρείτε μου αντίπαλο, εγώ είμαι σε κόμμα που δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά σύντροφοι. Αυτή είναι απολίτικη, αυταρχική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Δεν θα κάνουμε το κόμμα αρένα, δεν αντιμετωπίζουμε στο κόμμα μέσα εσωτερικούς εχθρούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ με την έννοια των πολιτικών τοποθετήσεων».
Ο Κώστας Ζαχαριάδης για την προσωπική του πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ
Μάλιστα, ο Κώστας Ζαχαριάδης αναφέρθηκε και στην προσωπική του πορεία στον ΣΥΡΙΖΑ. «Εγώ έχω αλλάξει στα 20 χρόνια που είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ τρεις προέδρους και θα αλλάξω και τέταρτο. Στο κόμμα μένουμε και πολεμάμε. Το θέμα είναι τι κόμμα είναι αυτό; Είναι ένα κόμμα που ανακάμπτει που μιλάει πολιτικά για τα προβλήματα ή είναι έενα κόμμα σε πολιτική περιδήνηση που απασχολεί περισσότερο τις τηλεοπτικές και ψυχαγωγικές στήλες. Μπορούμε να δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι 3ο ή 5ο κόμμα; Δεν θα μιλήσουμε; Δεν θα τοποθετηθούμε; Με τον Αλέξη Τσίπρα κρινόμασταν κάθε μέρα και ο Τσίπρας παραμέρισε μετά τη συντριπτική ήττα. Δεν περιμένουμε κανέναν στην γωνία, το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να μην βρεθεί στην γωνία».
«Για να τεθεί ζήτημα από τον Αλέξη Τσίπρα μέσα σε ένα εξάμηνο κάτι δεν πάει καλά. Είχαμε ξεκινήσει με τον κ. Κασσελάκη το καλοκαίρι να λέει ότι θα κερδίσω τον Μητσοτάκη, μετά πήγαμε στο 17,8% είναι καλά και πήγαμε στην ΠΓ να ακούμε ότι και τρίτοι να βγούμε δεν πειράζει, θέλω λευκή επιταγή. Σε κανένα κόμμα δεν υπάρχει λευκή επιταγή ούτε μπορούμε να μετακινούμαστε από τη νίκη επί του Μητσοτάκη, στο καλά είμαστε στο 10%, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα για μονοψήφια ποσοστά» είπε, τέλος, ο Κώστας Ζαχαριάδης.
Διαβάστε επίσης »»» Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τη βόμβα για Κασσελάκη και πώς του απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.