- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης: «Σε δύο μήνες η Ενιαία Λίστα Xειρουργείου θα είναι πλήρως προσβάσιμη»
Έρχονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Υγείας για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου
Το πρωί τη Δευτέρας αναμένεται να αναλυθούν οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, όπως έκανε γνωστό σήμερα (18.2) ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ενιαία Λίστα Χειρουργείου θα είναι πλήρως προσβάσιμη σε δύο μήνες.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον Ant1 αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιβάρυνσης των φαρμάκων και της ρύθμισης που έφερε με την οποία μπαίνει θα μπει «κόφτης» έτσι ώστε οι πολίτες να μην επιβαρύνονται με περισσότερα από συνολικά 3 ευρώ, ανεξαρτήτως της τιμής των γενοσήμων.
Ο Γεωργιάδης για την Ενιαία Λίστα Χειρουργείου
Ιδιαίτερη αναφορά στην Ενιαία Λίστα Χειρουργείου έκανε στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας την ως «την πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση την οποία προωθεί». Ο υπουργός σημείωσε πως περίπου σε δύο μήνες θα είναι πλήρως προσβάσιμη στους πολίτες και μέσω αυτής θα μπορούν να έχουν εικόνα για κάθε κλινική ξεχωριστά και τον μέσο χρόνο αναμονής για χειρουργείο. Ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε, ακόμη, να σχολιάσει της επιφυλάξεις των γιατρών για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων λόγω ελλείψεων πρωτίστως σε προσωπικό και είπε ότι «οι ελλείψεις είναι υπαρκτές, αλλά όχι οριζόντιες. Κατά συνέπεια τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν αρχικά τη λειτουργία τους εκεί που υπάρχει η δυνατότητα».
Γεωργιάδης: Έρχονται προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν προσκλήσεις πρόσληψης για περίπου 1.600 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές. Σχετικά με τις αμοιβές των γιατρών στο Δημόσιο, παραδέχθηκε ότι μπορεί να είναι χαμηλές σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέας ή το εξωτερικό, αλλά επεσήμανε ότι από την αρχή του χρόνου δόθηκαν αυξήσεις 20% στις αμοιβές για τις εφημερίες τους.
Επιπλέον ρωτήθηκε και για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα μέτρα στα οποία προχωρά η κυβέρνηση για την ενίσχυσή τους. «Η Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να αντιδικήσει με τον αγροτικό κόσμο. Τα αιτήματα τους είναι δικαιολογημένα, αλλά θα πρέπει να προσέξουν ώστε οι κινητοποιήσεις τους να μη στραφούν κατά του κοινωνικού συνόλου κι αυτό να στραφεί εναντίον τους, ενώ τώρα είναι υπέρ τους», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ισχύει με τις αιτήσεις που έγιναν Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Η ανακοίνωση ΕΦΚΑ με τις τελικές ημερομηνίες
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν με πιστούς
«Σήμερα η πατρίδα μας φωτίζεται απ' άκρη σ' άκρη», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής
Το αναστάσιμο μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Ο υπουργός Άμυνας αντάλλαξε ευχές για το Πάσχα με τα στελέχη ευχαριστώντας τα για την υπηρεσία τους
Το πασχαλινό μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
«Το Πάσχα των Ελλήνων αποτελεί ένα διαχρονικό βίωμα αισιοδοξίας και ελπίδας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Η έκθεση για το 2025 «δείχνει» περαιτέρω βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας υπό προϋποθέσεις
Στο επίκεντρο η ανανέωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας για Άμυνα και Ασφάλεια
Η Ευρώπη προειδοποιείται για ελλείψεις καυσίμων, με πιέσεις στις τιμές και γεωπολιτική αστάθεια
Κατηγορεί την ηγεσία ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι στοχοποιήθηκε για αποκλεισμό από ψηφοδέλτια
Μακριά από την Αθήνα ο Πρόεδρος και οι περισσότεροι αρχηγοί - Στην πρωτεύουσα παραμένει ο Ανδρουλάκης
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνομίλησε με παραγωγούς
Στα ύψη οι τιμές του οβελία
«Σφίγγεις τα δόντια και κάνεις τα δύσκολα»
Με γεμάτο ρεζερβουάρ προσπαθούν να φύγουν οι εκδρομείς
Ο Μίλτον Φρίντμαν και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα κοινωνικής πολιτικής
Και καθυστερεί ακόμα περισσότερο την πληρωμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.