Πολιτικη & Οικονομια

Τα γήπεδα ξανανοίγουν: όλες οι ριζικές αλλαγές

Σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι, παρότι στις 13 του μήνα τα γήπεδα ανοίγουν, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τότε που έκλεισαν

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπάλα στο χορτάρι γηπέδου
Οπαδική βία: Στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο - Χρονοδιάγραμμα μέτρων (φωτογραφία αρχείου) © ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για το άνοιγμα των γηπέδων στις 13 φεβρουαρίου - Άλλαξε κάτι όσο ήταν κλειστά;

Σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι, παρότι στις 13 του μήνα τα γήπεδα ανοίγουν, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα από τότε που έκλεισαν. Φυσικά πρόκειται για μια λαϊκίστικη διαπίστωση που (κάνει ότι) δεν βλέπει τη δουλειά της κυβέρνησης και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί από την ημέρα που ο αστυνομικός δολοφονήθηκε από έναν οπαδό του Ολυμπιακού έξω από το γήπεδο βόλεϊ της ομάδας. Γιατί μπορεί να γήπεδα να είναι τα ίδια, οι νέες σύγχρονες κάμερες παρακολούθησης της κερκίδας να μην είναι στις θέσεις τους και να μην έχει τοποθετηθεί κανένα σύστημα ταυτοποίησης των θεατών αλλά:

  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν ήταν Δεκέμβριος του 2023, ενώ τώρα που θα ανοίξουν είναι Φεβρουάριος του 2024. Δεν μιλάμε δηλαδή απλώς για άλλον μήνα αλλά και για άλλη χρονιά!
  • Όταν έκλεισαν τα γήπεδα Υπουργός Προστασίας κάποιου πράγματος που σίγουρα δεν είναι ο πολίτης ήταν ο Γιάννης ο Οικονόμου, ενώ τώρα που ανοίγουν υπουργός είναι ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν προπονητής στον Παναθηναϊκό ήταν ο Γιοβάνοβιτς, ενώ τώρα είναι ο Φατίχ Τερίμ. Επίσης ο Μπακασέτας δεν είχε έρθει ακόμα στο τριφύλλι, ενώ τώρα είναι βασικός και αναντικατάστατος.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν ο Ολυμπιακός απείχε 5 βαθμούς από την κορυφή, ενώ τώρα απέχει 9.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν δήμαρχος Αθηναίων ήταν ο Κώστας ο Μπακογιάννης, ενώ τώρα που ανοίγουν δήμαρχος είναι ο σύντροφος Χάρης Δούκας μαζί με τον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Χρήστο τον Πρωτόπαππα.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν η ταινία του Λάνθιμου δεν είχε πάρει ούτε μία Χρυσή Σφαιρα, ενώ τώρα είναι υποψήφια για 11 όσκαρ.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν δεν είχε κατατεθεί προς συζήτηση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τώρα που ανοίγουν βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την ψήφισή του.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν κανείς δεν ασχολούταν με τον Γιώργο τον Νταλάρα, ενώ τώρα που ανοίγουν πάλι κανείς δεν ασχολείται αλλά μετά από μια περίοδο κατά την οποία ασχολήθηκε όλος ο κόσμος μέχρι που τα μεσημεριανάδικα βρήκαν άλλο παιχνίδι να παίξουν.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν ο Κωνσταντίνος ο Φλώρος, ενώ τώρα αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο Δημήτριος ο Χούπης.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν η ΝΔ προηγούταν στα γκάλοπ με 25 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ τώρα προηγείται με 23.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν δεν γνωρίζαμε αν υπήρχαν γκέι στην Εκκλησία της Ελλάδος, ενώ τώρα μετά από τις παρεμβάσεις του Μεσσηνίας Χρυσόσοτομου και Πειραιώς Σεραφείμ μάθαμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας ομοφυλόφιλος στην Εκκλησία και ότι πρόκειται για έναν οργανισμό τόσο στρέιτ που απαγορεύεται στους ιερείς να ακούν τραγούδια της Άννας της Βίσση ή να τρώνε φρόουζεν γιόγκουρτ.
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν ο Γιάνης «Παγώνι» Βαρουφάκης δεν μας είχε καλέσει ως σύγχρονος και άτριχος Μαρξ σε αγώνα εναντίον του «νεφοκεφαλαίου».
  • Όταν τα γήπεδα έκλεισαν η Μιλένα Αποστολάκη δεν είχε ακόμα υποστηρίξει τον αγώνα των αγροτών. 

Κι αυτές είναι μόνο λίγες από τις αλλαγές που έχουν συμβεί αυτούς τους δύο μήνες, αλλαγές οι οποίες διαψεύδουν τους καταστροφολόγους λαϊκιστές που ισχυρίζονται ότι τα γήπεδα ανοίγουν χωρίς να έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Και μπράβο τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ