- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες: Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους
Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις τους με μπλόκα και αποκλεισμούς δρόμων
Μητσοτάκης για αγρότες: «Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους» - Κατεβαίνουν τα τρακτέρ στους δρόμους
Στο Χαϊδάρι περιόδευσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών του Δήμου. Αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες της περιοχής επισημαίνοντας πως μαζί τους επετεύχθη ένας στόχος που στο παρελθόν έμοιαζε με άπιαστο όνειρο: να αναδειχθεί η ΝΔ πρώτη σε όλη τη Δυτική Αθήνα.
Επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα από τις διπλές κάλπες του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση να συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά ης και να οδηγεί την Ελλάδα ολοένα και ψηλότερα. «Να αντιμετωπίζουμε όλες τις πρόσκαιρες δυσκολίες, αλλά κυρίως να στεκόμαστε κοντά στους πολίτες, στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με πολιτικές οι οποίες προτάσσουν, πρώτα και πάνω απ' όλα, την αποτελεσματικότητα».
Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση «πρώτα και πάνω απ' όλα, όταν η οικονομία μας αναπτύσσεται -και αναπτύσσεται γρήγορα- υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα για να μπορούμε να εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές που τελικά βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών».
Αναφέρθηκε στην Υγεία όπου δρομολογούνται σημαντικές πρωτοβουλίες, στα θέματα ασφάλειας, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τόνισε πως «η σιωπηλή πλειοψηφία, στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες» γιατί όπως είπε «αυτές τελικά είναι οι πραγματικές, προοδευτικές πολιτικές, τις οποίες μια μεγάλη λαϊκή παράταξη όπως η ΝΔ μπορεί να υλοποιεί».
Μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίζει τις οικογένειες από το πλεόνασμα της ανάπτυξης αλλά όπως είπε: «προσέξτε, η δουλειά μας είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα κοινωνικά αιτήματα με δικαιοσύνη και να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο ή να διαδηλώνει πιο έντονα.
Το μήνυμα Μητσοτάκη στους αγρότες
Από το Χαϊδάρι ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε και στους αγρότες, στέλνοντάς τους ξανά το μήνυμα ότι ανοιχτός διάλογος γίνεται μόνο με ανοιχτούς δρόμους.
«Εμείς ήμασταν αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία για τους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μια κοινή αγροτική πολιτική, που, ναι, έχει δυσκολίες, και εδώ πέρα είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη, που πολεμήσαμε με τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ -προσέξτε, 1 δισεκατομμύριο ευρώ- την τετραετία για αποζημιώσεις, και είμαστε πάντα ανοιχτοί στον διάλογο. Ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο όσο δίκαιο κι αν είναι το αίτημά του»
Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».
«Θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι στέλνουμε ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή»
Κάνοντας αναφορά στις ευρωεκλογές τόνισε ότι «όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες να ψηφίσουμε, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι στέλνουμε ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή. Οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι κατάλληλοι ευρωβουλευτές για να διαπραγματευτούν κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αφορούν τελικά το ίδιο το μέλλον της χώρας».
Ειδική αναφορά έκανε στη δυνατότητα των πολιτών να ψηφίζουν επιστολικά και έκλεισε υπογραμμίζοντας πως στις διπλές εθνικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, «γκρεμίστηκαν οι ταμπέλες και οι προκαταλήψεις. Και αυτό το οποίο πετύχαμε εδώ, στη Δυτική Αθήνα, θα έχει ρίζες, θα έχει συνέχεια, και η Δυτική Αθήνα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές που έρχονται».
Οι αγρότες εντείνουν τις πιέσεις και κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Οι αγρότες την ίδια ώρα αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην πανελλήνια σύσκεψή τους στη Λάρισα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ετοιμάζουν τα τρακτέρ τους για την επόμενη εβδομάδα ώστε να κατέβουν στην Αθήνα ενώ προηγουμένως συμφώνησαν να κλείσουν τους δρόμους σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτόχρονα.
Σήμερα (7.02) στις 17:00 το απόγευμα, οι αγρότες Πλατύκαμπου έχουν προγραμματίσει να κλείσουν την ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα οι αγρότες της Καρδίτσας προγραμματίζουν να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώ αργότερα θα μπουν και στην Καρδίτσα.
Ακόμη, οι αγρότες από τις Σέρρες ετοιμάζονται να κλείσουν το τελωνείο Ευζώνων, ενώ ταυτόχρονα οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Πολύκαστρου θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο του Προμαχώνα.
Τέλος, στην Αχαΐα οι αγρότες εξετάζουν τρία σενάρια: Να κλείσουν τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού ή να περάσουν με τα τρακτέρ τους μέσα από την Πάτρα.
Ποια είναι τα αιτήματα των αγροτών
Στην πανελλήνια σύσκεψή στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα, οι αγρότες ανέφεραν πως τα αιτήματα τους είναι:
- Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο
- 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
- Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
- Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
- Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
- Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις
Οι εκπρόσωποι των αγροτών από τα μπλόκα ανά την επικράτεια αποφάσισαν:
- Να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις
- Να κλείνουν την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ
- Να κάνει το κάθε μπλόκο δράσεις και μέσα στην πόλη
- Να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ένα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή επίδοση της ελληνικής οικονομίας – Επενδύσεις +9%, μισθοί +6,6% και βελτίωση εμπορικού ισοζυγίου
Kαταβάλλονται 70 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Ανάρτηση του πρωθυπουργού για τη νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από τις επόμενες εθνικές εκλογές
Κλιμάκωση ΗΠΑ - Ιράν και φόβοι για κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ ωθούν το Brent σε νέα άνοδο
Συντονισμένη επιχείρηση της ΔΙ.Μ.Ε.Α. και της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη
Η υπουργός παρουσιάζει την ψηφιακή δράση που στοχεύει στην εκπαίδευση 10.000 ωφελούμενων
Ιστορικό ρεκόρ στην ασφαλιστική αγορά με παραγωγή άνω των 6 δισ. ευρώ και πρόστιμα 55 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες
«Ανέδειξε τον πολιτισμό σε κεντρικό στοιχείο για την Ελλάδα της Αλλαγής» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή τη μεταφορά πυραύλων Patriot στην Κάρπαθο
Τι αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
«Το μήνυμα των 200 της Καισαριανής ήταν ένα, η ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα» - Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Για την Ελλάδα, ο πόλεμος αποτελεί ταυτόχρονα απειλή και ευκαιρία
Πώς η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, η στάση της κυβέρνησης και η μετατόπιση της κοινής γνώμης επαναφέρουν το δίλημμα της κυβερνησιμότητας στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.