Ελλαδα

Κατεβαίνουν στην Αθήνα τα τρακτέρ την άλλη εβδομάδα και κλιμακώνονται τα μπλόκα

Οι αποφάσεις και τα αιτήματα των αγροτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρότες: Συλλαλητήριο στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

Αγρότες: Συλλαλητήριο στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα και κλιμάκωση στα μπλόκα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες, από την Νίκαια της Λάρισας, όπου πραγματοποιήθηκε η πανελλαδική σύσκεψη στην οποία εκπρόσωποι από μπλόκα από όλη την Ελλάδα.

Κοινά αιτήματα και κλιμάκωση του αγώνα, από αύριο αποφάσισαν οι αγρότες, με αποκλεισμούς δρόμων και συμβολικά μπλόκα. Από την ερχομένη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ενώ καλούν και τον πρωθυπουργό σε διάλογο.

Τα επτά αιτήματα των αγροτών

Οι αγρότες προτάσσουν επτά αιτήματα, τα οποία είναι κοινά για όλους και θεωρούν κρίσιμη την ικανοποίησή τους. Ειδικότερα ζητούν:

-Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

[367044] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

[367044] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

Κυβέρνηση: Όχι στο κλείσιμο των δρόμων - Ναι στον διάλογο

[367044] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)
[367044] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά στον διάλογο, όχι όμως υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων. Παράλληλα, αυτό που σημειώνουν είναι ότι δεν υπάρχουν ενιαία αιτήματα, ούτε κοινή εκπροσώπηση των αγροτών, ενώ σε κάθε περίπτωση η πόρτα του διαλόγου παραμένει πάντα ανοιχτή, εν αναμονή και των αποφάσεων που θα λάβουν οι αγρότες. Επίσης, κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διατήρησε τους ίδιους πόρους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε ότι στη Θεσσαλία έχει ήδη δοθεί μισό δισεκατομμύριο ευρώ και θα έρθουν κι άλλα χρήματα καθώς και ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν ως τις 30 Ιουνίου σε όλο τους το ποσό. Οι αγρότες βέβαια λένε ότι το ζήτημα της ρευστότητας είναι πολύ πιεστικό και όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα. Επίσης, για την πρώτη αρωγή που αυξάνεται από πέντε έως δέκα χιλιάδες ευρώ θεωρούν ότι αυτά τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς οι ζημιές είναι πολλαπλάσιες μετά από τις πλημμύρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ