- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Χάρης Δούκας: Με την αποκέντρωση δημιουργούμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο
Τι συζήτησε ο Δήμαρχος Αθηναίων με τον Πρόεδρο της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση
Σε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περισσότερο λόγo στους πολίτες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά την συνάντησή του με τον Αλέξη Χαρίτση
Η προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας, η ενίσχυση της λογοδοσίας, η αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και η συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στην αυτοδιοίκηση ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα με τον Πρόεδρο της ΚΟ της «Νέας Αριστεράς», Αλέξη Χαρίτση και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Νάσο Ηλιόπουλο.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί η αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις και να βρει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών.
Χάρης Δούκας: Ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με περισσότερο λόγo στους πολίτες
Μετά το τέλος της συνάντησης ο Χάρης Δούκας επισήμανε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Παρουσιάσαμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την ενίσχυση της αυτονομίας της αυτοδιοίκησης. Είναι πάρα πολύ σημαντική η αποκέντρωση, ώστε να δημιουργήσουμε ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο συνολικά στη χώρα, που θα δίνει περισσότερο λόγo στους πολίτες, περισσότερη δύναμη. Με τη συνδιαμόρφωση κοινών δράσεων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πραγματικά προβλήματα που είναι σήμερα πάρα πολλά. Μπορέσαμε να συζητήσουμε τις αναλυτικές δράσεις που μπαίνουν στην ατζέντα μας ενόψει της κρίσιμης διεκδίκησης που έχουμε μπροστά μας για την Kεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος».
Αλέξης Χαρίτσης: Μέσω της αποκέντρωσης μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών
Από την πλευρά του ο Αλέξης Χαρίτσης υποστήριξε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Αθηναίων για την πολύ αναλυτική και τεκμηριωμένη ενημέρωση που μας έκανε αλλά και τη συζήτηση που είχαμε για όλα τα μεγάλα και μικρά ζητήματα του πρώτου δήμου της χώρας, του δήμου Αθηναίων. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε και να συζητάμε για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, την ποιότητα ζωής αλλά και μια διαφορετική αντίληψη για το πώς, μέσω της αποκέντρωσης και μέσω της στήριξης τοπικών και δημοτικών πρωτοβουλιών, μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών. Η «Νέα Αριστερά» θα σταθεί αρωγός, θα υποστηρίξει κάθε προοδευτική προσπάθεια, που κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος ότι και στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της αυτοδιοίκησης, για το καλό των πολιτών της Αθήνας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Διαπιστώθηκε άμεση απειλή περιβαλλοντικής ζημίας
Ανακοίνωση ΚΙΣΕ για την ακύρωση ομιλίας του Σάκη Μουμτζή στην εκδήλωση Μνήμης Ολοκαυτώματος στον Βόλο
Ανταλλαγή βαριών εκφράσεων για Ίμια και γκρίζες ζώνες, αίτημα ΠΑΣΟΚ για προ ημερησίας περί Κράτους Δικαίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.