Πολιτικη & Οικονομια

Η αξιοποίηση των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου από τους Δήμους κλειδί για την περιφερειακή ανάπτυξη

Τι είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Ανδρουλάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πράσινο Ταμείο: Αξιοποίηση προγραμμάτων από Δήμους
Πράσινο Ταμείο: Αξιοποίηση προγραμμάτων από Δήμους © Oleksii Khodakivskiy/ Unsplash

Τι είπε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης για την αξιοποίηση των προγραμμάτων από τους Δήμους

Τον κομβικό ρόλο του Πράσινου Ταμείου στην αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του στο 7ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα κονδύλια από την αξιοποίηση πράσινων πόρων που κατευθύνονται σε δικαιούχους Δήμους μέσω των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου και αφορούν σε έργα και μελέτες αστικής ανάπλασης, δασικής αναβάθμισης και προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου έκανε ειδική αναφορά, μεταξύ άλλων, στο έργο της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, ώστε να δημιουργηθεί Πάρκο Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ανδρουλάκης: «Κλειδί για την περιφερειακή ανάπτυξη η αξιοποίηση των  προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου από τους Δήμους»
Ανδρουλάκης: «Κλειδί για την περιφερειακή ανάπτυξη η αξιοποίηση των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου από τους Δήμους»

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το έργο εντάσσεται ως εμβληματική ανάπλαση στο πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου. «Αρμοδιότητά μας είναι να υποστηρίζουμε διαχειριστικά, οικονομικά και τεχνικά προγράμματα που αποβλέπουν στην ανάδειξη και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, αποτελεί δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας η ενίσχυση χρηματοδοτήσεων σε πληγείσες περιοχές από ακραία φαινόμενα ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης και κάλεσε τους Δήμους να αξιοποιήσουν προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, αντίστοιχες προσκλήσεις και προγράμματα του Πράσινου Ταμείου.

«Κλειδί για την περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί η αξιοποίηση των προγραμμάτων του Πράσινου Ταμείου από τους Δήμους. Στόχος μας είναι να τους παρέχουμε διευκολύνσεις με την προϋπόθεση να τηρούνται τα αναγκαία χρονοδιαγράμματα και προδιαγραφές, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα διαθέσιμα προς αξιοποίηση κονδύλια.Από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Πράσινου Ταμείου η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης μπορεί να αναπτύξει σημαντικά έργα με περιβαλλοντικό αποτύπωμα και συμβολισμό. Ευχή και ελπίδα μας να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο», επεσήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ