Πολιτικη & Οικονομια

Επιστολική ψήφος: Εγκρίθηκε για τις ευρωεκλογές - «Όχι» για τις εθνικές εκλογές

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίτημα συγγενών των θυμάτων για άρση ασυλίας Καραμανλη και Σπίρτζη
Αίτημα συγγενών των θυμάτων για άρση ασυλίας Καραμανλη και Σπίρτζη © Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

Βουλή: Mε 158 υπέρ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές - Απορρίφθηκε η τροπολογία για τις εθνικές εκλογές.

Με 158 «υπέρ», 135 «κατά» και 6 «παρών» έγινε δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα.

Βουλή: Mε 158 υπέρ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές - Απορρίφθηκε η τροπολογία για τις εθνικές εκλογές.
Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έγινε δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών © Δημήτρης Παπαμήτσος

Από το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας, που έγινε μετά από αίτημα του ΚΚΕ, προκύπτει ότι επί της αρχής το νομοσχέδιο ψηφίστηκε μόνο από τη συμπολίτευση.

Καταψήφισε η αντιπολίτευση και η Πλεύση Ελευθερίας δήλωσε τελικά «παρών» επί της αρχής του νομοσχεδίου.

Επιστολική ψήφος: Τα αποτελέσματα στη Βουλή

Αναλυτικότερα,

  • Στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
  • Στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
  • Στο άρθρο 11 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
  • Στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και 6 βουλευτές δήλωσαν «παρών».
  • Στο άρθρο 14 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 164 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές.
  • Στο άρθρο 21 του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν 158 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 135 βουλευτές και «παρών» τάχθηκαν 6 βουλευτές.

Η τροπολογία για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές απορρίφθηκε γιατί δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία. Υπέρ ψήφισαν 158 βουλευτές, κατά ψήφισαν 135 βουλευτές και «παρών» δήλωσαν 6 βουλευτές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ