Πολιτικη & Οικονομια

O Πολάκης ξαναχτυπά (και επιβεβαιώνει την κακή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοκρατία)

Η στάση του δεν είναι μια προσωπική παραξενιά αλλά μια στάση απολύτως αποδεκτή και από την καινούργια ηγεσία

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Παύλος Πολάκης με τον Στέφανο Κασσελάκη
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τη στοχοποίηση του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή από τον Παύλο Πολάκη και τις συμπεριφορές του, που είναι ανεκτές από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αν υπάρχει κάποιος πολιτικός του ΣΥΡΙΖΑ που να είναι πραγματικά χρήσιμος στην ελληνική κοινωνία αυτός ειναι ο Πολάκης. Γιατί φροντίζει με συνέπεια να υπενθυμίζει την κακή σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοκρατία και κυρίως με τις ελευθερίες της. Δεν είναι ότι οι άλλοι σύντροφοι δεν προδίδουν ότι η δημοκρατία δεν είναι το αγαπημένο τους πολίτευμα. Απλώς ο Πολάκης το κάνει διαρκώς και κυριώς χωρίς καμία συνέπεια από το κόμμα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η στάση του δεν είναι μια προσωπική παραξενιά αλλά μια στάση απολύτως αποδεκτή και από την καινούργια ηγεσία.

Ο άνθρωπος που έφερε τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ (σύμφωνα με τον ίδιο τον ηγέτη της Τζάκρη) αφού έκανε τον Νταλάρα (φτάνοντας στο σημείο να ρωτήσει «ο μπαμπάς σου είναι περήφανος γι΄αυτό που κάνεις τώρα;» σε δημοσιογράφο που πριν λίγο καιρό είχε χάσει τον μπαμπά του) αποφάσισε να επιτεθεί και στον γελοιογράφο της Καθημερινής Ηλία Μακρή.

Κι οταν μιλάμε για επίθεση μιλάμε για κανονική στοχοποίηση. Εν είδει επικήρυξης ο παλικαράς του ΣΥΡΙΖΑ πόσταρε φωτογραφία του γελοιογράφου στον λογαριασμό του στο Face το Book ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να τον αναγνωρίσει. Φυσικά δεν πόσταρε τη γελοιογραφία που έγινε αιτία της ανάρτησης, πράγμα που επιβεβαιώνει το πόσο εύστοχη ήταν (αν και κάπως προσβλητική για τους σκύλους, γεγονός που σήμερα αναγνώρισε και ο σκιτσογράφος).

Εννοείται πως ακόμα κι αν οι γελοιογραφίες ήταν άστοχες, η στοχοποίηση από τον Πολάκη θα ήταν αντιδημοκρατική (και επικίνδυνη αν κανείς σκεφτεί την ροπή της αρστεράς στη βία). Η σάτιρα είναι κομμάτι της δημοκρατίας και η πολιτική γελοιογραφία θεσμός παλιός όσο και ο κοινοβουλευτισμός. Όποιος δεν μπορεί να την αντέξει προφανώς δεν κάνει για το κοινοβούλιο και όποιος στοχοποιεί (σχεδόν επικηρύσσει) γελοιγράφους στην πραγματικότητα στοχοποιεί τη δημοκρατία.

Αλλά φυσικά το θέμα δεν είναι ο Πολάκης. Το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται τη συμπεριφορά του Πολάκη. Η οποία είναι η ίδια εδώ και χρόνια. Και εδώ και χρόνια γίνεται ανεκτή (όταν δεν αποθεώνεται). Και ανακοινώσεις του τύπου «Δεν εκφράζει το κόμμα μας η αντίδραση τπυ Παύλου Πολάκη» είναι απλώς ένας φερετζές που ματαίως προσπαθεί να κρύψει το ότι ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκης δεν έχουν διαφορές. Αν είχαν, αν η συμπεριφορά του όντως δεν εξέφραζε τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δρόμοι θα είχαν χωρίσει προ πολλού – θυμίζω, δεν μιλάμε για ένα ατόπημα αλλά για κατ' εξακολούθηση εχθρική στη δημοκρατια συμπεριφορά. Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να απαλλαγεί από τον Πολάκη. Γιατί το ήθος του Πολάκη είναι το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το ήθος του Τσίπρα και προφανώς είναι και το ήθος του νέου του αρχηγού. Και μπράβο του.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ