Πολιτικη & Οικονομια

«Το κάνουμε όπως ο Παπανδρέου»: Πώς αποτιμά η Θεοδώρα Τζάκρη τη συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες

Οι επόμενες κινήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Θεοδώρα Τζάκρη στις Σπέτσες
Τζάκρη για Σπέτσες: «Το κάνουμε όπως ο Παπανδρέου» © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Θεοδώρα Τζάκρη: Αποτίμηση της συνάντησης εργασίας στις Σπέτσες - Η επιλογή του προορισμού και ο λόγος για τη σύσκεψη εκτός γραφείων

Έναν πρώτο απολογισμό για το τριήμερο εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες έκανε σήμερα (22.1) στον Ant1 η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη, σημειώνοντας ότι υπήρξε μία ποιοτική συνάντηση με πάρα πολύ θετικό πρόσημο. Η κ. Τζάκρη απάντησε στην κριτική που δέχτηκε το κόμμα για την απόφαση του προέδρου να γίνει συνάντηση εργασίας σε νησί και όχι στα γραφεία της Κουμουνδούρου, φέροντας το παράδειγμα του Ανδρέα Παπανδρέου. 

«Είναι τεχνικά δύσκολο να συναντηθούμε χωρίς να διασπαστεί η προσοχή μας. Αν μέναμε στην Κουμουνδούρου η συζήτηση θα ήταν για 4 ώρες και θα ακούγαμε 3 τομεάρχες ενώ τώρα ακούσαμε 30. Δεν έγινε απλά για να πρωτοτυπήσουμε και να δείξουμε ότι είμαστε σύγχρονοι άνθρωποι, έγινε γιατί έχουμε την ανάγκη μετά από μια παρατεταμένη κρίση να ανασυγκροτήσουμε την ΚΟ και να λειτουργήσει με περισσότερο εμβάθυνση και περιεχόμενο», είπε αρχικά η κ. Τζάκρη και πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι «ένας άνθρωπος που έχει βρεθεί συνειδητά σε δρόμους τους εξωτερικού είναι ο πιο κατάλληλος για να αναβιώσει το πνεύμα της φιλοξενίας ως ηθικό χρέος, γι' αυτό το έκανε ο κ. Κασσελάκης».

Η Θεοδώρα Τζάκρη με τη Δώρα Αυγέρη και τον Σωκράτη Φάμελλο
Η Θεοδώρα Τζάκρη με τη Δώρα Αυγέρη και τον Σωκράτη Φάμελλο © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Τζάκρη για συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες: «Το κάνουμε όπως ο Παπανδρέου»

Όπως είπε, η πραγματοποίηση συναντήσεων εργασίας εκτός γραφείων δεν είναι κάτι που έρχεται μόνο από την Αμερική. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου πριν από 40 χρόνια έκανε Υπουργικό Συμβούλιο στον Αστέρα. Το κάνουμε όπως ο Παπανδρέου», είπε χαρακτηριστικά η κ. Τζάκρη και εξήγησε γιατί επελέγησαν οι Σπέτσες. «Οι Σπέτσες επελέγησαν επειδή εκεί είχε το σπίτι του ο κ. Κασσελάκης για να γίνει αυτή η συνάντηση», ενώ υποστήριξε ότι αν μία συνάντηση εργασίας εκτός γραφείων επαναληφθεί, τότε αυτό θα γίνει «σε διαφορετικό τόπο κάθε φορά αλλά με το πλαίσιο αυτό. Οι Σπέτσες δεν είναι Μύκονος. Δεν πήγαμε τριήμερο weekend να κάνουμε διακοπές, εγώ το νησί που δεν το είχα ξαναδεί, δεν το είδα καθόλου».

Τζάκρη: Τι θα αφορά η νέα καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ

Η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε και στο πού κατέληξαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την τριήμερη συνάντηση εργασίας. Όπως είπε, ανάμεσα σε άλλα συμφωνήθηκε η «καμπάνια των επόμενων ημερών για την ακρίβεια και οι 10 δράσεις με απολύτως κοστολογημένα και μετρήσιμα μέτρα. Η καμπάνια θα έχει και αντισταθμιστικά μέτρα, κοστίζει τόσο και θα τα βρούμε από εκεί και από εκεί».

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «κάθε άλλο παρά αλλαγές θα υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν συζητήθηκαν πρόσωπα, μόνο πολιτικές. Αν θα εμπλουτιστεί αυτή η δομή δεν το ξέρω».

Τέλος, η κ. Τζάκρη αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο που έρχεται από την κυβέρνηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. «Βεβαίως και ισχύει η κομματική πειθαρχία. Ο κ. Κασσελάκης ως φιλελεύθερος άνθρωπος προτάσσει τα ατομικά δικαιώματα πέρα από οτιδήποτε άλλο. Θέλησε να δοθεί μια λεξικογραφική προτεραιότητα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα προσέλθουν στο νομοσχέδιο για το θέμα των δικαιωμάτων και όχι για να επιφέρουν πλήγμα στο αντίπαλο κόμμα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyl1aox0kmep)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ