- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προβάδισμα 25,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην Metron Analysis
Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Διαφορά 25,6 μονάδων της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ
Την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 25,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της Metron Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο αλλά με απώλειες. Ακρίβεια και εγκληματικότητα τα δύο μείζονα ζητήματα για τους πολίτες.
Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 38%, έναντι ποσοστού 12,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση. Δεύτερο κόμμα φιγουράρει το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 14%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10%, η Ελληνική Λύση με 7,2% και οι Σπαρτιάτες με 3%.
Καταλλήλοτερος πρωθυπουργός
Καταλληλότερος πρωθυπουργός με 41% κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ 30,9% θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ενώ σταθερά τρίτος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πάνω από 1% από το ΠΑΣΟΚ που βγαίνει πάλι δεύτερο.
Πάντως, θετική είναι η αξιολόγηση των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά 44% ενώ αρνητική κατά 74% κρίνεται η στάση που έχει κρατήσει μέχρι τώρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης.
Πρόθεση ψήφου
Στο ερώτημα «Και αν είχαμε την επόμενη Κυριακή βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε;», οι πολίτες απάντησαν ως εξής:
Το 30,9% θα ψήφιζε ΝΔ, το 11,4 ΠΑΣΟΚ, το 10,1% ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 8,1%, Ελληνική Λύση 5,9%, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας με ποσοστό 3%, οι Σπαρτιάτες με 2,5%, η Νέα Αριστερά με 2% και το ΜέΡΑ25 με 1,8%.
Ακρίβεια και εγκληματικότητα προβληματίζουν τους πολίτες
Εν τω μεταξύ, η ακρίβεια και η εγκληματικότητα είναι τα δύο μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δημοσκόπησης της Metron Analysis.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, προκύπτει ότι οι δαπάνες των εορτών δεν αφήνουν τους πολίτες να χαλαρώσουν.
Στον αντίποδα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, ως μάλλον αρνητικές κρίνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει την εγκληματικότητα, καθώς το 70% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο ως προς το ζήτημα αυτό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.