Πολιτικη & Οικονομια

Οικονομία: Ψηφιοποιείται ο ασφαλιστικός βίος των ασφαλισμένων

Μέσα στο 2024 οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οικονομία: Ψηφιοποιείται ο ασφαλιστικός βίος των ασφαλισμένων Μέσα στο 2024 οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες
Ο Διοικητής του e -ΕΦΚΑ, Αλέξανδρος Βαρβέρης © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οικονομία: Ψηφιοποιείται ο ασφαλιστικός βίος των ασφαλισμένων. Μέσα στο 2024 οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Τέλος στην αναζήτηση των ενσήμων στις παλιές καρτέλες και περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού έκδοσης των συντάξεων θα φέρει η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των ασφαλισμένων, όπως τονίζει ο Διοικητής του e -ΕΦΚΑ Αλέξανδρος Βαρβέρης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ertnews.

Επίσης, αναφέρθηκε στις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του οργανισμού που έρχονται το 2024, αλλά και στις πρωτοβουλίες για συντόμευση της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας.

Αύξηση στις συντάξεις, αλλά και αυστηρά πρόστιμα για αδήλωτη εργασία

Στο μεταξύ, αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους είδαν με την σύνταξη του Ιανουαρίου χιλιάδες εργαζόμενοι συνταξιούχοι, καθώς εφαρμόστηκε αμέσως μετά την ψήφιση του μίνι ασφαλιστικού η κατάργηση της περικοπής του 30%  της σύνταξης. Αυστηρά πρόστιμα, ωστόσο, προβλέπονται για όσους συνταξιούχους εντοπιστούν να μην δηλώνουν την εργασία τους.

Την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το έλλειμμα καθώς και ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή, ως αντάλλαγμα για περισσότερες επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια και τις ψηφιακές τεχνολογίες, αποφάσισε την Τετάρτη το συμβούλιο ecofin. Πρόκειται για δύο σημεία τα οποία ικανοποιούν πλήρως τις ελληνικές θέσεις.

Στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων αναμένεται να παραμείνει η ελληνική κτηματαγορά και τη νέα χρονιά με αύξηση των αγοραπωλησιών ακινήτων, παρά την άνοδο των επιτοκίων και την έκρηξη των τιμών των κατοικιών. Μάλιστα τα έσοδα του προϋπολογισμού από τις μεταβιβάσεις προβλέπονται αυξημένα κατά 36,2%

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ