- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης από Βουλή: Επιστρέφετε στην κοινωνία ψίχουλα με τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια
Το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό με εξαίρεση 2 διατάξεις
Προϋπολογισμός 2024 - Ανδρουλάκης: Η κριτική στη ΝΔ και το Μαξίμου που έγινε «γραφείο real estate»
Δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης για μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στην οικονομία. Η ανισότητα, η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια είναι η κανονικότητα για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό επιβεβαιώνει ο προϋπολογισμός, υποστήριξε.
Ο προϋπολογισμός δεν έχει σχεδιαστεί με το βλέμμα στραμμένο στις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά διευθετήσεων που επισφραγίζει μια Ελλάδα που η Νέα Δημοκρατία επιβάλλει κακοπληρωμένες δουλειές και πανάκριβη καθημερινότητα είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Αυτός είναι ο πυρήνας της πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες για τους αδύναμους Έλληνες, συμπλήρωσε.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα του κόστους της στέγασης, τονίζοντας πως η στεγαστική κρίση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μαζί με την υγεία και την παιδεία για τη χώρα. Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την κατάργηση της golden visa λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το Μέγαρο Μαξίμου σε γραφείο real estate. Όπως είπε, δεν μπορεί στο βωμό των real estate να θυσιάζεται το δικαίωμα των πολιτών.
«Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα είναι ένα πραγματικό τεστ. Είναι ο πρώτος για την κυβέρνηση της ΝΔ χωρίς την ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και χωρίς τη ρήτρα διαφυγής από τους αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες. Ο πραγματικός πήχυς είναι τα προβλήματα, που εσείς δημιουργήσατε ή που δεν θέλετε να λύσετε» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ανοίγοντας την ομιλία του.
«Επιστρέφετε στην κοινωνία ψίχουλα με τα αγιοβασιλιάτικα καλάθια, έτσι κρατάτε σε ομηρία τους πιο αδύναμους Έλληνες χωρίς να κάνετε ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις για την προστασία τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ανδρουλάκης για μέτρα κατά οπαδικής βίας: Τιμωρείτε τους υγιείς φιλάθλους
Κριτική άσκησε και στο θέμα της αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, στο οποίο όπως είπε η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων. «Ανακοινώσατε μέτρα, που είχατε ήδη θεσμοθετήσει, αλλά δεν εφαρμόσατε. Αντί να τιμωρήσετε τους υπευθύνους, τιμωρείτε τους υγιείς φιλάθλους» σχολίασε και εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα αυτονόητα.
Αναφερόμενος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και στην τεράστια καταστροφή στον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς, τόνισε πως «επί 5 χρόνια αγνοήσατε όλα τα σημάδια. 5 χρόνια η κλιματική κρίση χτυπούσε το καμπανάκι για ξηρασία στον Έβρο. Ήταν προδιαγεγραμμένη η καταστροφή στη Δαδιά, δεν κάνετε τίποτα να την προλάβετε».
Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό με εξαίρεση τις διατάξεις που αφορούν την Προεδρία της Δημοκρατίας και την Άμυνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.