- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γ. Οικονόμου: Για αποκτήνωση και πανδημία βίας έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της στην υπόθεση του Ρέντη»
Γ. Οικονόμου: Για αποκτήνωση και πανδημία βίας έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη - «Η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της στην υπόθεση του Ρέντη»
Για έξαρση μιας πανδημίας κουλτούρας της βίας έκανε λόγο, σε συνέντευξή του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τα επεισόδια στου Ρέντη, όπου ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.
«Το γεγονός ότι υπάρχει ένα ζήτημα ασφάλειας που συνδέεται με μια πανδημία κουλτούρας βίας που έχει επικρατήσει όχι μόνο στην Ελλάδα και αλλού τα τελευταία χρόνια, είναι ένα ζήτημα ευρύτερο. Όλα πρέπει να τα δει κανείς στη σωστή του βάση. Όσα είπαμε, έγιναν προσπάθειες και βήματα να εφαρμοστούν. Είδατε την Αστυνομία να κάνει ελέγχους, να έχει συλλήψεις, το φαινόμενο να είναι σε ύφεση και παρακολουθήσαμε τις δύο τρεις τελευταίες εβδομάδες να έχουμε αυτές τις δυσάρεστες εξελίξεις που μας υποχρεώνουν όχι να το παρακολουθούμε με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά να πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα», τόνισε ο υπουργός.
Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε μορφή βίας είναι δυναμική και εξελίσσεται ανάλογα με τα φαινόμενα που παρατηρούνται. «Μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες είχαμε 694 συλλήψεις. Τώρα, η πολιτική μας οφείλει να είναι δυναμική και να προσαρμόζεται. Έχουμε μία ακόμη έξαρση χουλιγκανικής συμπεριφοράς, έχουμε μία αποκτήνωση. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Έχουμε αφιονισμένες αγέλες, οι οποίες με μία κτηνώδη συμπεριφορά επιτέθηκαν δολοφονικά ενάντια σε αυτόν τον αστυνομικό. Γιατί συνεχίζεται αυτό; Είναι ένα απλό ερώτημα που έχει να κάνει με τη γενικότερη κουλτούρα βίας που παρατηρούμε», είπε.
Για αγέλες χουλιγκάνων και συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, μίλησε ο κ. Οικονόμου
«Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η οπαδική βία, οι συμμορίες αυτές έχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ξεφύγει από τη λογική μίας ομάδας που είναι φανατικοί οπαδοί – φίλαθλοι μίας άλλης ομάδας. Εδώ βλέπουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανακατεύονται με προστασίες, με εμπόριο ναρκωτικών, άλλες παράνομες πράξεις, εμπλέκονται με όπλα, με συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου, εμπλέκονται με ακραίες πολιτικές τάσεις, είτε ακροδεξιές φασιστικές, είτε του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όλα αυτά λοιπόν, που κατά καιρούς η Ελληνική Αστυνομία έχει συλλέξει, που παραπέμπονται σε δίκες και γίνονται διάφορα, ενοποιημένα τώρα θα τα θέσουμε στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Θα ζητήσουμε την αναβάθμιση της παρακολούθησης από πλευράς Δικαιοσύνης της υπόθεσης αυτής, όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως», πρόσθεσε.
Εξάλλου, για την υπόθεση του Ρέντη, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η Αστυνομία έκανε πολύ καλά τη δουλειά της με τη μαζική προσαγωγή και τα στοιχεία που συνέλλεξε εκείνο το βράδυ. «Όταν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, είναι καλά ζυγισμένες και οδηγούν σε αποτελέσματα. Είχαμε οργανωμένη επίθεση της Αστυνομίας από χούλιγκαν που ήταν στο γήπεδο, έβλεπαν τον αγώνα, είχαν συνεννοηθεί ότι θα πάνε να δουν τον αγώνα για να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Δική μας δουλειά, στην Ελληνική Αστυνομία, είναι να συλλέγουμε στοιχεία, να διεξάγουμε έρευνες, να βρίσκουμε τους ενόχους και δική μας δουλειά ως Ελληνική Κυβέρνηση είναι να εξακολουθούμε να κάνουμε πράγματα για να εξαρθρώσουμε αυτούς τους αφιονισμένους, αυτές τις αγέλες χουλιγκάνων, αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που κάνουν τεράστια ζημιά όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».
Πηγή: ertnews
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.