Πολιτικη & Οικονομια

Χαρίτσης: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας»

Πώς «διαβάζει» τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης
Αλέξης Χαρίτσης: Η απάντηση σε Κασσελάκη και η Νέα Αριστερά © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Αλέξης Χαρίτσης: Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ και τις δημοσκοπήσεις

Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ άφησε σήμερα (10.12) ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς υποστήριξε ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρου τοξικότητας και χυδαιότητας». 

Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του στο Mega, ο Αλέξης Χαρίτσης κλήθηκε να σχολιάσει όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο «Βήμα της Κυριακής» για τη Νέα Αριστερά και τη θέση ότι τα στελέχη είχαν προσχεδιάσει τη διάσπαση ήδη από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν απαντάω σε αυτή την ανυπόστατη κριτική. Δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Εμάς αυτή τη στιγμή μας απασχολούν τα προβλήματα της κοινωνίας, μας απασχολεί να υπάρχει μια σοβαρή, συγκροτημένη, ψύχραιμη και μαχητική φωνή στο αριστερό και προοδευτικό μέρος του πολιτικού φάσματος, τα μηνύματα τοξικότητας επιστρέφονται στους αποστολείς τους. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν αυτό που επέβαλε η συνείδησή μας, η ιστορία και η κληρονομιά την οποία δημιουργήσαμε 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό που μας επέβαλε η ελληνική κοινωνία για το μέλλον. Κάναμε μια πράξη ευθύνης, και ελπίδας αλλά ήταν και δύσκολη απόφαση», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης. 

Αλέξης Χαρίτσης: Η Νέα Αριστερά και τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα

«Είναι μια νέα πρωτοβουλία που αναλάβαμε, η συγκρότηση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, οι πρώτες μέρες ήταν εντατικές, είχαμε 3 νομοσχέδιο να συζητήσουμε. Φιλοδοξούμε ότι το νέο αυτό εγχείρημα να δώσει έναν διαφορετικό τόνο, ύφος και πολιτικό περιεχόμενο στην κοινοβουλευτική συζήτηση και διάλογο, αλλά και στην κοινωνία. Αυτό χρειάζεται ο χώρος της Αριστεράς και ο προοδευτικός χώρος, και αυτό θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα», είπε στην ίδια ο Αλέξης Χαρίτσης και σχολίασε τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία είναι Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,8%. 

«Η δημοσκόπηση αυτή έγινε τη μέρα που αναγγέλθηκε η δημιουργία του νέου φορέα. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν μπορεί να γίνει μια σοβαρή καταγραφή όταν δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί ο νέος φορέας δεν έχει παρουσιαστεί στην κοινωνία, δεν έχει παρουσιάσει τις θέσεις και την ταυτότητά του έτσι ώστε να μπορέσει ο πολίτης να τον κρίνει, θετικά ή αρνητικά. Έχουμε μπροστά μας έναν μαραθώνιο. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας σοβαρά και συγκροτημένα. Έχει σημασία αυτή τη στιγμή, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα απαντά στις πολύ μεγάλες αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Αλέξης Χαρίτσης: Οι δυνάμεις που θα προσεγγίσει η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα

Σύμφωνα με τον Αλέξη Χαρίτση, «σε αυτήν την προσπάθεια δεν θέλουμε να πορευτούμε μόνοι μας. Είναι μια προσπάθεια που θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Είναι ένα νέο εγχείρημα, θέλουμε να είναι νέο και φρέσκο, και ταυτόχρονα να είναι σαφές ότι έχει ένα πολιτικό πρόσημο. Θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Με όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις μπορεί να υπάρξει δυνατότητα συμπόρευσης εφόσον υπάρχει προγραμματική βάση και σύγκλιση. Η κοινωνία έχει απαξιώσει την πολιτική γιατί δεν ακούει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Δεν λειτουργούμε με τη λογική των μεταγραφών θέλουμε να δώσουμε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με όρους ηγεμονικούς σε όλα τα ζητήματα. Έχουμε έλλειμμα ασφάλειας και αυθαιρεσία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxkhgkumzvo1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ