Πολιτικη & Οικονομια

I’m a Syrizaios, get me out of here

Oποιαδήποτε προσπάθεια σάτιρας του προέδρου Κασσελάκη είναι πιο μάταιη κι από μπουγέλο σε δύτη

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
I’m a Syrizaios, get me out of here
© Τατιάνα Μπόλαρη / Eurokinissi

Το σχόλιο του Μάνου Βουλαρίνου για τις τελευταίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις ενέργειες του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη 

Όσο περνούν οι μέρες τόσο βεβαιώνομαι ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια σάτιρας του προέδρου Κασσελάκη είναι πιο μάταιη κι από μπουγέλο σε δύτη την ώρα της κατάδυσης. Νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να επινοήσει μια σατιρική υπερβολή, ένα σουεραλιστικό σχήμα για το οποίο να είναι βέβαιος ότι αποκλείεται να παρουσιαστεί στα σοβαρά στο πλαίσιο της «πολιτικής» του πρότασης από τον γοητευτικό Στέφανο.

Θυμάστε, ας πούμε, όταν από το γαμήλιο ταξίδι του ανακοίνωνε την διαγραφή μελών; Θυμάστε τα αστεία και τις γελοιογραφίες που παρουσίαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα ριάλιτι στο οποίο το κοινό θα αποφασίζει για την αποχώρηση των στελεχών όπως ακριβώς συμβαίνει στο Big Brother ή το Survivor; Ήταν μια κλασική σατιρική υπερβολή που σκοπό είχε να κοροϊδέψει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται την πολιτική ο διάδοχος του Αλέκση. Ή μάλλον, θα ήταν μια σατιρική υπερβολή αν ένα μήνα μετά δεν γινόταν η πρόταση του ίδιου του προέδρου Κασσελάκη την οποία επανέλαβε και στην κεντρική επιτροπή του κόμματος. Εκεί που ο γοητευτικός Στέφανος πρότεινε στα σοβαρά τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσουν για τη διαγραφή των Σκουρλέτη, Φίλη, Βίτσα και Τζουμάκα. Χρησιμοποίησε βέβαια τη λέξη «δημοψήφισμα» (ίσως επειδή δεν ξέρει τι σημαίνει η λέξη «δήμος») αντί της λέξης «συριζοψήφισμα» ή της λέξης «ζαιοψήφισμα» που είναι πιο ακριβείς αλλά η ουσία είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει το κόμμα του ένα ριάλιτι. 

Γι’ αυτό θα κάνω κάποιες προτάσεις για το μεγαλύτερο κόμμα της ελληνικής αριστεράς που ενώ κανονικά θα τις έκανα για πλάκα τώρα τις κάνω στα σοβαρά και με βάσιμη την ελπίδα της υλοποίησης (αν θέλετε σατιρικά κείμενα μπορείτε να διαβάσετε τις σχετικές σοβαρές πολιτικές αναλύσεις).

1. Μετατροπή του κόμματος σε κανονικό τηλεοπτικό προϊόν με το όνομα να αλλάζει από ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι που να είναι πιο κοντά στην αισθητική του προϊόντος και των πρωταγωνιστών του. Το «I’m a Syrizaios, get me out of here» νομίζω είναι εξαιρετικά ακριβές ως προς το περιεχόμενο και το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ: παίκτες που ανταγωνίζονται όχι υπό απλώς αντίξοες αλλά υπό ιδιαιτέρως απωθητικές για τον μέσο άνθρωπο συνθήκες οι οποίες συχνά κάνουν τα στελέχη-παίκτες όχι απλώς να θέλουν αλλά και να παρακαλούν να φύγουν.

2. Το φορμάτ θα βασίζεται στην πρόταση του προεδρου Κασσελάκη και θα είναι ως εξής: κάθε εβδομάδα δέκα στελέχη της κεντρικής επιτροπής (η επιλογή θα γίνεται με κλήρωση) θα πρέπει α) να ετοιμάσουν μια ομιλία η οποία θα πρέπει να εξυμνεί τον Προέδρο Κασσελάκη και να επιτίθεται προσωπικά στον Μητσοτάκη και την οικογένεια του και β) να τραγουδήσουν ένα αντάρτικο. Οι ομιλίες και τα τραγούδια θα ακούγονται στο λάιβ της Κυριακής όπου η επιτροπή που θα αποτελείται από τον Στέφανο τον Κασσελάκη, τον Τάιλερ, τον Σταμάτη τον Κραουνάκη και τη Δώρα την Αυγέρη θα αποφασίσει ποιοι θα είναι οι τέσσερις προτεινόμενοι για έξοδο. Στη συνέχεια και από Δευτέρα μέχρι Σάββατο θα ψηφίζει το κοινό κι αυτός που θα συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους θα «διαγράφεται από το κόμμα» δηλαδή θα αποχωρεί από το παιχνιδι.

3. Τα στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής θα είναι όλα κλεισμένα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με δικαίωμα εξόδου μόνο για όσους είναι βουλευτές και θα πρέπει να πάνε στις συνεδριάσεις της Βουλής ή για όσους είναι καλεσμένοι σε σχετικές τηλεοπτικές εκπομπές (πρωινάδικα, μεσημεριανάδικα κλπ).

4. Παρουσιαστής θα είναι ο Λάκης ο Λαζόπουλος ενώς την επικοινωνία με τους παίκτες θα αναλάβει ως Μεγάλος Κρητικός (αντί για Μεγάλος Αδερφός) ο Πάυλος ο Πολάκης.

5. Ο νικητής κάθε σεζόν θα κερδίσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ξαναλέω ότι κανονικά αυτά θα τα έγραφα για πλάκα αλλά έχοντας θαυμάσει τον γοητευτικό Στέφανο ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα γράφω απολύτως σοβαρά και προειδοποιώ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να γίνουν πραγματικότητα χωρίς την άδεια μου θα έχει νομικές συνέπειες. Αν ήθελα να σατιρίσω τον Στέφανο θα έγραφα κάτι που πραγματικά να στοχεύει την πολιτική του πρόταση όπως πχ το ότι φανερά έχει πάρει κιλά. Και μπράβο του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ