Πολιτικη & Οικονομια

Ώρα αποφάσεων από «Ομπρέλα» και Τεμπονέρα για το μέλλον τους στον ΣΥΡΙΖΑ

Εξελίξεων συνέχεια στην Κουμουνδούρου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος
Ώρα εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: «Ομπρέλα» και Διονύσης Τεμπονέρας αποφασίζουν για το μέλλον στο κόμμα - Αποχωρήσεις από τους «53»

Ώρες δραματικών εξελίξεων θα είναι οι επόμενες στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού «Ομπρέλα» και Διονύσης Τεμπονέρας, ετοιμάζονται να πάρουν - αν δεν το έχουν ήδη κάνει - τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους στο κόμμα, μετά την αποχώρησή τους από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου (11.11). 

Στο γενικευμένο κλίμα έντασης που επικράτησε από την έναρξη κιόλας της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα «6+6», η «Ομπρέλα» και η ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα έφυγαν από το ξενοδοχείο στο οποίο βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδικασίες, μετά την άρνηση του προεδρείου να προχωρήσει άμεσα στην ψηφοφορία περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που έχει προτείνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Διονύσης Τεμπονέρας είχαν αποφύγει την ερώτηση των δημοσιογράφων, αν η αποχώρησή τους αυτή από τη συνεδρίαση, προμηνύει και την αποχώρησή τους από το κόμμα. «Θα τα πούμε εν ευθέτω», είχε πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον Διονύση Τεμπονέρα με τη σειρά του να λέει ότι θα πάρει τις αποφάσεις τους τις επόμενες ημέρες. 

Διονύσης Τεμπονέρας
O Διονύσης Τεμπονέρας και η ομιλία που θα έκανε στην Κεντρική Επιτροπή © ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Κείμενο αποχωρήσεων από τους «53»

Πληροφορίες του OPEN αναφέρουν ότι ήδη ετοιμάζεται κείμενο από τους «53» για τις αποχωρήσεις 42 στελεχών. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είχαν αποχωρήσει περίπου 110 μέλη, αν και η πλευρά Κασσελάκη κάνει λόγο για λιγότερα από 100. 

Γεροβασίλη: «Διαφωνώ με το δημοψήφισμα και τις αποχωρήσεις»

«Διαφωνώ με το δημοψήφισμα, αλλά και τις αποχωρήσεις από την Κεντρική Επιτροπή», είπε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής η Όλγα Γεροβασίλη, σχολιάζοντας ότι «είναι τρικ να μετατρέπεις τα διαδικαστικά θέματα σε πολιτικά». 

Συγκεκριμένα, η βουλεύτρια Άρτας σχολίασε: «Μπήκε θέμα με βάση τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου περί δημοψηφίσματος για τις διαγραφές να μπει σε ψηφοφορία. Η δική μου θέση είναι ότι αυτό δεν είναι ένα διαδικαστικό ζήτημα, είναι πολιτικό και αυτό το νόημα έχει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέχρι αύριο. Τα διαδικαστικά μπορεί εύκολα κάνεις να τα μετατρέπει σε πολιτικά αλλά αυτό είναι συχνά ένα τρικ. Κάλεσα τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου να μιλήσουμε ειλικρινά να πούμε ό,τι έχουμε να πούμε. Η δική μου θέση σε σχέση με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου είναι γνωστή, τη διαφωνία μου την έχω διατυπώσει, το θεωρώ θεσμικά λάθος και ζητάμε να αποσυρθεί κάθε τέτοια σκέψη. Ωστόσο, μπορούμε να συζητάμε ήρεμα και απλά χωρίς κόλπα και ειλικρινά μεταξύ μας».

Μάλιστα, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την αποχώρηση από τη συνεδρίαση της Έφης Αχτσιόγλου, του Διονύση Τεμπονέρα και της «Ομπρέλας», η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Από ότι κατάλαβα αποχώρησαν από τη διαδικασία για διαδικαστικούς λόγους. Πολιτικούς λόγους δεν έχω ακούσει». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης
Νέες, κρίσιμες σελίδες στον ΣΥΡΙΖΑ © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Αναγνωστοπούλου: «Αν δεν μιλήσει τώρα ο Τσίπρας, το κόμμα θα διαλυθεί»

Η Σία Αναγνωστοπούλου σε δήλωσή της αναφέρεται στη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα.

«Αν ο πρώην πρόεδρός του δεν μιλήσει τώρα, το κόμμα θα διαλυθεί», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας απουσιάζει από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, προκαλώντας -σύμφωνα με το ίδιο μέσο- εύλογα ερωτήματα.

Διαβάστε επίσης »»» Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ - Ιστορικές εξελίξεις στο κόμμα και εντάσεις στην Κεντρική Επιτροπή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ